KLM har bestilt 13 Boeing B787-9 Dreamliner og skal have otte eksemplarer af den større version af flyet, der er meget miljøvenligt, da det delvist er lavet af komposit, hvilket gør det lettere og dermed mindre brændstofforbrugende. Pressefoto: KLM.

KLM må undlade at sælge fire business class-sæder

KLM begynder næste måned at modtage otte bestilte Boeing B787-10 – men på grund af uenighed med de kabineansattes fagforening om bemanding bliver fire sæder på business ikke solgt.

Boeing B787-10 vil i KLM’s version have plads til 344 passagerer på business class, economy comfort og economy. Men fire af de 38 pladser på business vil stå tomme – med mindre KLM finder løsning i strid med kabinepersonalets fagforening.

Fagforeningen ønsker en kabineansat mere ombord på B787-10 Dreamlineren end KLM mener der er behov for. Lige nu er parterne ikke enige i striden.

KLM får også i disse år i alt 13 eksemplarer af den mindre Boeing 787-9.

Den første Boeing 787-10 kommer til KLM i dets hovedlufthavn, Amsterdam Schiphol, sidst i juni – og 100 dage før flyselskabet fejrer sit 100 års jubilæum.

Men ifølge den hollandske hjemmeside Zakenreis News kan KLM ikke blive enige med fagforeningen VNC om antallet af kabinebesætningsmedlemmer i Boeing 787-10, der har fire pladser mere på Business Class end selskabets B787-9.

KLM i Skandinavien bekræfter overfor STANDBY.dk, at der er uenighed mellem parterne, og at fire sæder på business class derfor vil stå tomme på B787-10. Men der forventes en løsning på problematikken inden årets udgang. Gerne før.

Parterne er uenige
Fagforeningen ønsker en ekstra kabineansat og siger, at med den nuværende bemaling bliver der for meget at lave for de kabineansatte, der skal tage sig af gæsterne på business class.

Omvendt siger KLM, at flyselskabet allerede har truffet foranstaltninger for at gøre økonomien holdbar når selskabet flyver sine langruter med B787, også i B787-10 versionen. Disse foranstaltninger omfatter også arbejdsbyrden for kabinepersonalet.

For at reducere arbejdsbyrden for kabinepersonalet vil B787-10 flyene stå klar til afgang med en flaske vand til passagererne samt hovedtelefonen så kabinepersonalet ikke skal bruge tid på at uddele dette.

Næste Dreamliner-rute med KLM
Fra 6. juni begynder KLM at flyve direkte fra Amsterdam til Las Vegas med to ugentlige afgange – fra 1. juli bliver der tre om ugen. Sæsonruten flyver frem til 26. oktober med en Boeing 787-9 Dreamliner med plads til 294 passagerer.

Las Vegas bliver KLM’s 18. nordatlantiske destination med direkte fly. KLM lander i Las Vegas’ international lufthavn, McCarran, der har næsten 50 millioner passagerer om året.

Relaterede artikler:

KLM er verdens ældste flyselskab

Boeing leverer B787 Dreamliner nummer 787

Klar med gode råd til miljøvenlige flypassagerer