Knap så høj vækst i flytrafik

Samtidig faldt væksten i trafikken på economy fra 8,8% i juli til 6,2% i august. Alt i alt førte det til en vækst i flytrafikken i august på 6,4%

Fremgangen betyder, at trafikken på premium i dag ligger 17% over bundskaberen i 2009, men IATA understreger, at 99% af væksten skete allerede i første kvartal 2010. I de fem måneder siden da er premium-trafikken jævnet ud.

Også i economy-sektoren er trafikken betydeligt over 2009-tallene med hele 11%. Også her er den største vækst sket i årets første kvartal med 95%, mens væksten i de følgende fem måneder blot har været 0,6%.

På de europæiske ruter har der været en overraskende udvikling på business-trafikken, som er vokset med hele 21,7%. Ifølge IATA skyldes det at udgangspunktet i august 2009 var ekstra lavt, og at der er mange rejsende, som mellemlander i Europa på vej til og fra Asien og Mellemøsten.

Premium-trafikken på det nordatlantiske marked, der står for 20% af den samlede premium-trafik i verden, steg blot med 1,1%.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.