Sådan kommer Hilton Copenhagen City til at se ud. Illustration via: NCC Engineering og Arkitema Architects.

København får Hilton-hotel til 600 millioner kroner

Entreprenørkoncernen NCC omdanner sammen med ATP Ejendomme ”Ørkenfortet” til nyt 5-stjernet Hilton-hotel, der åbner i København inden juli 2021 og skal drives af Bella Center-gruppen.

Nyheden om at verdens formentlig mest berømte hotelkæde, Hilton, vender tilbage til København, har været officielt kendt siden STANDBY.dk i marts sidste år var først med nyheden.

Klik for stort format. Sådan kommer Hilton Copenhagen City til at se ud – set fra Københavns Havn. Det er Udenrigsministeriet til venstre. Illustration via: NCC Engineering og Arkitema Architects.

Meldingen var dengang, at det 5-stjernede Hilton ved Knippelsbro og overfor Udenrigsministeriet kunne åbne i efteråret 2020 – men det blev i sidste måned rykket til sommeren 2021. Efter hvad STANDBY.dk erfarer skal Hilton Copenhagen City nu stå klar inden København i starten af juli 2021 får en slags fransk visit i form af Tour de France.

Nyheden i forbindelse med det kommende Hilton-hotel i København er, at prisen for hotellet med de knap 400 værelser og suiter bliver omkring 600 millioner kroner.

Tallet på de 600 millioner for ombygningen og renoveringen fremgår af pressemeddelelse som den svenske entreprenørgigant NCC netop har udsendt sammen med ATP Ejendomme, der hører under pensionskassen PFA.

Det kommende Hilton i København skal drives af BC (Bella Center) Hospitality Group, der i forvejen opererer de københavnske hoteller Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Copenhagen Marriott med sammenlagt i 1.584 værelser.

Hovedkontor for dansk skibsværft
I pressemeddelelsen står blandt andet: ”ATP Ejendomme og NCC har indgået kontrakt om renovering og udbygning af det tidligere Nordea-hovedkvarter i Danmark, som går en ny fremtid i møde som hotel Hilton Copenhagen City Center. Kontrakten lyder på cirka 600 millioner kroner.”

Videre skriver NCC og PFA i pressemeddelelsen: Den karakteristiske bygning er opført i årene 1957-1962 og var oprindeligt hovedsæde for skibsværftet B&W. Siden blev den hovedsæde for Privatbanken, der blev til Nordea, som har haft til huse på adressen frem til efteråret 2017.

Om Hilton-projektet siger direktør for NCC Renovering, Dennis Nielsen: ”Vi er stolte af, at ATP Ejendomme har valgt os til dette spændende projekt. Vores organisation har den erfaring og kompetencer, der kræves for at løse en opgave af den størrelse og kompleksitet.”

Den gennemgribende renovering og ombygning vil give den fort-lignende bygning – deraf kælenavnet Ørkenfortet –en mere åben og imødekommende facade.

”Nu er bygningen tømt, alle skillevægge fjernet, og den står som 28.500 m2 råhus, klar til at NCC’s håndværkere kan rykke ind og gå i gang med arbejdet,” siger ATP Ejendommes direktør for Property Management, Christian Hartmann, der tilføjer:

”Vi er glade for, at vi har indgået kontrakt med NCC om renoveringen af Hilton Copenhagen City Center. Vi har gode erfaringer med NCC fra tidligere og andre igangværende projekter og ser dem som en kompetent samarbejdspartner til at løse denne opgave.”

”Det er en super spændende opgave, som vi glæder os til,” siger senior projektchef fra NCC Renovering, Karina Mary Andersen, og tilføjer:

”Her kan vi bringe alle vores kompetencer og vores erfaring i spil, og vi ser frem til samarbejdet med ATP Ejendomme og BC Hospitality Group, den kommende lejer og operatør.”

Hilton sat på gaden af Københavns Lufthavn
København havde indtil april 2017 et Hilton-hotel, Hilton Copenhagen Airport i Københavns Lufthavn. Men som led i en overraskende aftale med norske Nordic Choice-hotels overtog et af Choices varemærker, Clarion, driften af hotellet i lufthavnen. Bygningen ejes af Københavns Lufthavn, der ellers havde en 20-årig om driften af hotelbygningen med Hilton – en aftale der først skulle udløbe i 2021.

Hilton har over 5.600 hoteller med 913.000 værelser i 109 lande og territorier. Blandt kædens 16 varemærker er Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Embassy Suites Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton og Hilton Grand Vacations.

Relaterede artikler:

Hilton atter til København

Københavns nye Hilton-hotel forsinket

2-4. juli 2021: Tour de France i Danmark