Underholdningen ved julekomsammen i Danske Flyvejournalisters Klub var i år lagt i hænderne på Henrik Specht, der udover at være direktør i Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening, også er en storslået tryllekunster. Han fik blandt andet hjælp af VIP-chef i Københavns Lufthavn, Susanne Frank. Foto: STANDBY.dk

Satte pris på Københavns Lufthavn og Airmen.dk

Thomas Woldbye, Københavns Lufthavns administrerende direktør, modtog fredag Luftfartspokalen fra Danske Flyvejournalisters Klub, mens Ellehammer Prisen gik til Airmen.dk

Klik på alle fotos for stort format. Bestyrelsen for Danske Flyvejournalisters Klub havde i år valgt Københavns Lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye, i midten, til modtager af Luftfartspokalen, mens Anders Straarup, til højre, fra hjemmesiden Airmen.dk modtog Ellehammer Prisen – begge blev overrakt af flyvejournalisters formand, redaktør Andreas Krog. Alle fotos: STANDBY.dk

Thomas Woldbye, Københavns Lufthavns administrerende direktør siden 2011, fik fredag tildelt Luftfartspokalen. Det skete ved den årlige julesammenkomst hos af Danske Flyvejournalisters Klub på Clarion Hotel Copenhagen Airport (det tidligere Hilton hotel)

Luftfartspokalen er en vandrepokal der siden 1948 årligt været givet af Danske Flyvejournalisters Klub til en person, der har ”ydet en særlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart, konstruktionen af danske fly, udviklingen af Flyvevåbnet eller landets største lufthavne,” som det blandt andet hedder i statuetterne.

I motivationen for, at Flyvejournalisternes bestyrelse i år havde peget på Thomas Woldbye som modtager af Luftfartspokalen, sagde foreningens formand, redaktør Andreas Krog blandt andet:

Et kig ud over det fyldte ballroom på Clarion Hotel Copenhagen Airport.

“Thomas Woldbye og hans medarbejdere har arbejdet målrettet på at åbne Københavns Lufthavn mod omverdenen og markant ændre på opfattelsen af virksomheden, samtidig med at man har bygget om og udvidet lufthavnen markant samt tiltrukket nye flyselskaber og ruter. Alt det vil vi gerne kvittere for med tildelingen af Luftfartspokalen.”

Tidligere tiders modtagere er blandt mange andre kronprins Frederik, Simon Spies og SAS-direktørerne Jan Carlzon, Vagn Sørensen og Jørgen Lindegaard.

Alle modtagere af såvel Luftfartspokalen som Ellehammer Prisen kan ses på hjemmesiden: Flyvejournalister.dk

Administrerende direktør for danske Jet Time, Jørgen Holme, til venstre, med flyselskabets grundlægger og tidligere direktør, Klaus Ren, der i 2011 var modtager af Luftfartspokalen.

Danmarks største private bygherre
I sin takketale opsummerede Thomas Woldbye nogle af de forandringer der er sket siden han i 2011 kom til lufthavnen.

Den betjenes i dag af 60 flyselskaber med 174 direkte ruter, heraf 38 interkontinentale – og mens lufthavnen i 2011 havde 21 millioner årlige passagerer, forventes tallet i år at passere de 30 millioner, efter prognoserne omkring Juleaften i år.

”Jeg deler naturligvis æren over at modtage Luftfartspokalen med alle ansatte i lufthavnen. Da jeg kom til lufthavnen kunne jeg se behovet for en ny strategi. Siden har vi blandt andet udvidet terminalerne både på land- og airside, vi har fået gangbroen hen over ankomstområdet i Terminal 3, udvidet sikkerhedskontrollen, fået lufthavnens første Airbus A380-rute (Emirates, red) og der er et nyt hotel på vej (Comfort Hotel Copenhagen Airport åbner i 2020 med 604 værelser, red),” sagde Thomas Woldbye blandt andet i sin takketale og tilføjede:

Fra venstre, kommunikationschef i Spies, Torben Andersen, John Alexandersen, kommerciel direktør i Thomas Cook Airlines, flyselskabet administrerende direktør Per Knudsen, og finansdirektør i Københavns Lufthavn, Rasmus Lund.

”Københavns Lufthavn investerer i år nok to milliarder kroner og sikkert det samme næste år. Dermed er vi formentlig den største private bygherre i Danmark.”

Og, sluttede lufthavnsdirektøren sin tale for de cirka 80 tilmeldte til arrangementet hos Danske Flyvejournalister, ”så har lufthavnen et nytårsforsæt om at lytte mere til omverden og have større respet for andres holdninger.”

Bagefter uddybede Thomas Woldbye dette overfor STANDBY.dk ved at sige: ”Nogen har nok tidligere haft det indtryk, at Københavns Lufthavn havde holdningen ”vi alene vide”, men det har aldrig været hensigten siden jeg kom til lufthavnen.”

Landechef for Lufthansa Gruppen i Danmark, Bastian Frantz, til venstre, med salgschef for Norwegian i Danmark, Frank Nordbjerg Olesen – bagved står Peter Rasmussen, tidligere chef for British Airways i Nordeuropa, og i dag er ”uafhængig konsulent.”

”Vi har åbnet os mere op og vil lytte mere til omverden, vores ønske har altid været at give vores kunder det, de gerne vil have – men der er ingen tvivl om, at vi er blevet kritiseret for ikke at lytte nok. Det er vi naturligvis kede af, at vi ikke er blevet set som tilstrækkeligt lyttende. Jeg må konstatere at det er det som folk har set, og har det ikke været tilstrækkeligt godt, må vi prøve at lave det om.”

Ellehammer Prisen til Airmen.dk
Ved julearrangementet hos Danske Flyvejournalister uddeles også Ellehammer Prisen, der havde sin debut i 1992.

Landechef for Qatar Airways, Pia Lind, med Morten Tranberg Mortensen, ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn.

I år blev prisen tildelt Anders Straarup fra www.airmen.dk – en hjemmeside om allierede flyvere begravet i Danmark eller skudt ned over Danmark eller danske farvande under Anden Verdenskrig; det drejer sig om 463 fly og 3.088 allierede flyvere.

“Anders Straarup har gennem mere end ti år udført et enestående historisk stykke arbejde med registrering og historierne om alle de allierede piloter, der styrtede ned i Danmark under Anden Verdenskrig,” sagde flyvejournalisternes formand, redaktør Andreas Krog, ved prisoverrækkelsen.

Cargochef for færøske Atlantic Airways, Andrass Weihe, flankeret af VIP-koordinator i Københavns Lufthavn, Bente Schmidt, til venstre, og lufthavnens VIP-chef, Susanne Frank.

Årets sponsorer af sammenkomsten hos Danske Flyvejournalister var: Atlantic Airways, Ellehammer Fonden, Københavns Lufthavn og Sun-Air.

Relaterede artikler:

Københavns Lufthavn håber på flere langruter

Nyt lufthavnshotel til en milliard kroner

Flyvejournalister satte pris på eksminister og danske piloter