Hotel Sanders er et af de københavnske boutique-hoteller som New York Times fremhæver.

Berømt avis hylder københavnske hoteller

New York Times sætter navn på otte hoteller som det er værd at rejse til København for at opleve – to af hotellerne har kun ét værelse…

Hotel Alexandra ved Rådhuspladsen, det nye Nobis Hotel tæt på Tivoli, Hotel Sanders tæt på Kongens Nytorv, Hotel SP34 i Københavns latinerkvarter, Tivolis Nimb Hotel, Radisson Blu Royal Hotel, The Krane i Nordhavn og Vipp Loft på Islands Brygge.

Det er de otte særlige hoteller som New York Times fremhæver som værende en rejse til København værd for at besøge som nogle af hovedstadens bedste boutique hoteller.

Det senest åbnede hotel på listen er Nobis, indrettet i bygningen tæt på Tivoli der før husede det kongelige musikkonservatorium. Det er blevet til et moderne luksushotel, der har ligheder med sit svenske søsterhotel i Stockholm, hvorfra Nobis stammer, noterer avisen og fremhæver Nobis Suite som det københavnske hotels fineste.

Fra Nobis-hotellet er der ikke langt til Hotel Alexandra ved Rådhuspladsen i København. New York Times hæfter sig også ved, at alle værelserne på Alexandra hylder berømte, moderne danske designere, som eksempelvis med Verner Panton Suiten.

Balletstjerne med eget hotel
Et andet af Københavns nyeste boutique-hoteller er Sanders, der ligger tæt på Kongens Nytorv. Det førte tidligere navnet Hotel Opera og var under Arp-Hansen Hotel Group, hvor det havde 92 værelser. Men efter den tidligere balletstjerne Alexander Kølpin og hans familie købte bygningen er det nu blevet markant ombygget og har i dag 54 værelser og suiter; de sidste åbner i denne tid. New York Times omtaler blandt andet Hotel Sanders smukke indretning – og at hotellet har alt fra små kupé-værelser på 12-13 kvadratmeter til store suiter med blandt andet to soveværelser, opholdsrum og et lille køkken.

Et af Københavns mere specielle ”hoteller” er Vipp Loft, der åbnede sidste efterår på Islands Brygge. Bag hotellet, der kun har et ”værelse” på hele 400 kvadratmeter fordelt på to etager, står det danske firma Vipp, blandt andet kendt for sine designer køkkenprodukter, herunder de berømte skraldespande.

I Københavns Nordhavn ligger et andet unikt hotelprojekt, The Krane, der også får opmærksomhed fra New York Times. Det er skabt af Klaus Kastbjerg og indrettet i en tidligere kulkran – The Krane har også kun et værelse, men det byder udover soveplads også på blandt andet en minispa og mødelokale.

Hotel SP34 i Latinerkvarteret
Et af Københavns mere berømte boutique-hoteller er Hotel SP34, og det har også fundet vej til omtale i New York Times. Avisen fremhæver dets beliggenhed i det livlige latinerkvarter og hotellets store penthouse-suite med den flotte udsigt over byens tage.

Med på listen er også hvad der er kaldt verdens måske første boutique-hotel, femstjernede Radisson Blu Royal, der åbnede tilbage i 1960 – og helt igennem designet af det danske ikon Arne Jacobsen, for eksempel blev stolene Svanen og Ægget designet til Royal Hotel. Hotellet har blandt andet det berømte værelse 606, der fremstår som da hotellet åbnede.

Det sidste hotel på avisens liste er Tivolis Nimb Hotel, der åbnede med 17 værelser og suiter, men som i slutningen af sidste år fik yderligere 21 værelser og suiter. Avisen noterer, at hovedparten af de nye værelser og suiter har en pejs – og at hotellets fineste suite er Suite Vilhelm, opkaldt efter bygningens grundlægger, Vilhelm Nimb.

Relaterede artikler:

Hotel i gammel kulkran

Tivoli klar med ny sæson

Chef-rokade i kendt hotelkæde

Ny pris til berømt hotel