Kombardo Expressen køres af Herning Turist for Molslinjen. Rutenetværket har nu passeret 100 fjernbusruter. Arkivfoto: Molslinjen.

Kombardo Expressen runder 100 fjernbusruter

Kombardo Expressen, som Molslinjen står bag, indgår som forsøg billetsamarbejde med Nordjyllands Trafikselskab. En tillægsbillet giver adgang til alle NT’s tog og ekspresbusser.

DSB, indenrigsflyvning og andre fjernbusselskaber får øget konkurrence fra Kombardo Expressen. Som et forsøg året ud, kan der nu købes en tillægsbillet for 35 kroner til Kombardo Expressen; den åbner for rejser i hele Nordjylland gennem et nyt samarbejde med det offentlige trafikselskab Nordjyllands Trafikselskab, NT.

Eksempelvis kan nordjyderne komme hele vejen fra Skagen til København fra 144 kroner, skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

I den siger Mette Henriksen, salgs- og kundechef hos NT: ”I NT arbejder vi på at øge mobiliteten for de 600.000 nordjyder. Samarbejdet med Kombardo Expressen er et godt supplement til vores øvrige mobilitetspartnere og endnu et skridt på rejsen til at arbejde mere kommercielt med den kollektive trafik.”

Samarbejdet giver alle rejsende med Kombardo Expressen mulighed for at købe en tillægsbillet til 35 kroner. Med den i hånden kan en gæst med Kombardo Expressen tage alle NT’s ekspresbusser og tog, oplyses det.

Kombardo Expressen køres af Herning Turist og begyndte som en hurtigrute med Molslinjens færger over Kattegat mellem Aarhus og København. Siden er bussens rutenetværk vokset til nu over 100 ruter nationalt, skriver Molslinjen.

Næsten monopol på danske færgeruter
Molslinjen sejler nærmest alle store og større danske færgeruter, i alt ni fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen.

Molslinjen sejler om sommeren også mellem Sjællands Odde og Ebeltoft på Djursland, mens Bornholmslinjen har tre ruter til Bornholm, fra Ystad i Sverige, Køge og tyske Sassnitz.

Molslinjen, der beskriver sig som Danmarks største indenrigsfærgerederi, omsatte i 2019 for 1,9 milliarder kroner. Rederiet har siden 2015 udvidet fra to til ni danske færgeruter og forøget flåden til 15 skibe, der under normale rejseår betjener op til otte millioner passagerer.

Molslinjen blev i 2020 år købt af den svenske investeringsfond EQT Infrastructure.

Relaterede artikler:

Kombardo Expressen åbner nye kombinationsruter

Rederi udnævner første kvinde som kaptajn

Nu skal alle passagerer registreres på Odden-Aarhus