Tegning af det kommende hotel i det centrale Hillerød, der skal drives af Zleep Hotels.

Kommune utilfreds med nyt hotel

Arkitekturudvalget i Hillerød Kommune afviser lokalplan for hotelbyggeri. Men projektet bliver til noget, siger hotelkæden – det får endda flere værelser end planlagt.

Danske Zleep Hotels skal efter planen drive et 3-stjernet hotel i Hillerød; planen var til at begynde med 100 værelser – nu forventer Zleep Hotels ejer og administrerende direktør, Peter Haaber, 112 værelser. Hotellet åbner nu i foråret 2020 – oprindeligt var planen at det skulle være næste efterår.

Men hotellet er løbet ind i vanskeligheder med kommunen, skriver Hillerød Posten. Hotellet skal ligge på Markedspladsen i det centrale Hillerød, men lokalpolitikerne i Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget afviste på møde tidligere på måneden at godkende lokalplanforslaget.

“Vi har haft arkitekten og bygherren til møde og stillet en masse spørgsmål til lokalplanen og arkitekturen. Vi har spurgt, om byggeriet kan blive mindre i højden, få en anden farve og meget mere – men vi kan konstatere, at de ikke rykker sig. Så vi kan ikke anbefale byggeriet,” siger udvalgsformand Dan Riise fra Venstre til Hillerød Posten og tilføjer: “Vi synes ikke om projektet – det handler om farven, højden og alle mulige detaljer.”

Udvalget ønsker blandt andet, før lokalplanen godkendes, at “der udarbejdes et projekt med lavere etageantal og med et andet arkitektonisk udtryk med mere variation i facaden.” Lokalplanforslaget giver mulighed for, at der kan bygges i syv etager, men bebyggelsen skal nedskaleres til fem etager mod de eksisterende nabobebyggelser.

Pensionsselskabet PFA Ejendomme skal bygge hotellet, som Zleep Hotels skal drive. Selve byggeriet kommer til at koste 200 millioner kroner, og vil også omfatte 50 seniorboliger – planerne om et supermarked er droppet. 

Hotellet bliver til noget
Men ejer af Zleep Hotels, Peter Haaber, siger til STANDBY.dk, at han forventer hotelprojektet bliver en realitet.

”Vi bliver løbende orienteret om planerne, også at byggeriet bliver skruet lidt anderledes sammen end først planlagt. Vi har fået at vide, at hotellet nok skal komme i drift. Der er en byggetid på cirka 12 måneder,” siger Peter Haaber og tilføjer:

”Og jeg er græsk katolsk om hotellet skal være firkantet eller rundt. Hotellet skulle have haft 100 værelser, nu regner vi med 112.”

Vokseværk hos Zleep
Zleep Hotels har i dag ni hoteller og yderligere seks på vej, fem i Danmark og kædens første udenfor Danmark, i Upplands Väsby i nærheden af Stockholm.

Næste år åbner Zleep tre nye hoteller – i Upplands Väsby samt i Aalborg og i Skejby udenfor Aarhus. I 2020 kommer endnu tre Zleep-hoteller, i Lyngby ved København, i Hillerød samt i Ørestad, tæt på Royal Arena.

Zleep Hotels åbnede sit første hotel i 2003 og dets foreløbig ni danske hoteller har 870 værelser, mens de seks kommende i alt har 795. Ambitionen hos Zleep taler om 20 hoteller i 2020 – såvel Zleep-hoteller som hoteller drevet af Core Hospitality, et søsterselskab til Zleep.

Der var sidste år 250.000 gæsteovernatninger på de eksisterende Zleep-hoteller – 42.000 flere end i 2016. I år forventer Zleep Hotels ejer, Peter Haaber, at hotellerne omsætter for cirka 150 millioner kroner – mod 135 millioner kroner sidste år, sagde han tidligere i år til STANDBY.dk

Relaterede artikler:

Nyt hotel sætter navn på direktør

Lavpriskæde får nyt hotel ved København

8.500 nye hotelværelser på vej til København