Rejsegiganten TUI har optimismen intakt og forventer den kommende sommer at sælge 80 procent af den solgte kapacitet i 2019. Arkivfoto fra TUI Linkedin.

Koncernchef: Vacciner afgørende for rejser

Færdigvaccinering er afgørende for at rejser kan genoptages, siger koncernchefen for rejsegiganten TUI, der til sommer håber på 80 procent af det antal gæster, gruppen havde i 2019.

Stadig flere coronavaccinerede vil være med til at sætte gang i salget af ferierejser, vurderer koncernchefen for en af Europas største rejsearrangører, tyske TUI Group.

Fritz Joussen siger ifølge Flightglobal.com, at gruppen har gode bookingtal for den kommende sommerhøjsæson, hvor det endnu ikke vides, hvor meget der kan rejses i Europa.

TUI har foreløbig 2,8 millioner bookinger til sommer. Det er 56 procent af de bookinger, gruppen havde på samme tid i 2019, året før coronakrisen. Og priserne er i snit 20 procent højere end i 2019. TUI har optimismen intakt og forventer til den kommende sommer at sælge, hvad der svarer til 80 procent af den solgte kapacitet i 2019.

Fritz Joussen siger også: ”Som forventet booker kunderne senere i år sammenlignet med normale rejseår. Men efterspørgslen er stærk, gæsterne vil gerne rejse. Og nøglen til at sælge ferierejser er udrulning af vaccinerne og adgang til hurtige coronatest.

Og som selv om der er forsinkelser i den første fase af vaccinationerne, så vil vaccinerne de kommende måneder give os elementære friheder tilbage, som at rejse. Jo hurtigere, vi bliver vaccineret, jo hurtigere kan vi igen komme til at rejse,” siger koncernchefen.

EU godkendte overlevelsespakke til TUI
Under normale rejseår har TUI Group 28 millioner gæster, tre ud af fire rejser med TUI’s europæiske aktiviteter.

Fritz Joussen sagde i december sidste år, at TUI forventer, at man allerede i 2022 er tilbage på samme niveau som før coronakrisen. ”2021 bliver et overgangsår for turismen og 2022 forventes at vise en tilbagevende til niveauet før coronakrisen,” lød det.

I sidste kvartal af 2020 solgte TUI-koncernen rejser for 358 millioner euro, et fald på 87 procent, fra samme kvartal i 2019.

I sidste måned godkendte EU-Kommissionen en ny tysk hjælpepakke til TUI Group, denne gang på 9,3 milliarder kroner. Ellers risikerede TUI insolvens, lød det fra EU.

Relaterede artikler:

Muligt britisk rejseforbud til alle er færdigvaccineret

”Alle venter på ketchup-effekten”

EU godkender milliarder i statsstøtte til TUI