DaGama Travel fra København er gået konkurs. Arkivfoto.

Konkurs i rejsebranchen

Dansk rejsebureau er erklæret konkurs. Rejsegarantifonden frygter tab på cirka 3,2 millioner kroner. Det er årets første konkurs i den danske rejsebranche.

DaGama Travel fra København blev i dag erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten. Rejsebureauet blev registreret i Rejsegarantifonden i juni 2010. Det solgte især grupperejser til det meste af verden. Der var efter det oplyste 67 kunder på rejse på tidspunktet for afsigelsen af konkursdekretet, oplyser Rejsegarantifonden.

Rejsegarantifonden forventer et tab på 3,2 millioner kroner som følge af konkursen i DaGama Travel. Beløbet skal blandt andet dække overnatninger for gæster hos DaGama, der er på rejse i øjeblikket.

Til standby.dk siger direktør for Rejsegarantifonden, advokat Birgitte Fjeldhoff, om konkursen hos DaGama, at Rejsegarantifonden først i dag, tirsdag, havde fået at vide, at DaGama havde så store problemer, at det gav grundlag for konkursbegæringen.

”DaGama konkurrerede med nogle af de rigtig store rejsebureauer på gruppe- og specialrejser. Det er et vanskeligt marked. Vi har løbende fulgt DaGama og tidligere fået ejerne til at øge deres indskud i rejsebureauet for at styrke kapitalen,” siger Birgitte Fjeldhoff.

En række DaGama-kunder kommer som konsekvens af konkursen ikke af sted, eller skal hjem fra de rejsemål, hvor de nu befinder sig. Det drejer sig blandt andet om rejsemål som Indien, Vietnam og Peru, hvor rejsebureauet har grupper i øjeblikket eller skulle have sendt grupper til.

Rejsegarantifonden har registreret cirka 600 danske rejsebureauer, omtrent hver fjerde er under det såkaldte skærpede tilsyn, hvor fonden for eksempel kræver øget garantistillelse.

Tidligere Albatros Travel-ansat bag DaGama Travel
Stifteren og den administrerede direktør for DaGama Travel er Michael Andersen, oplyser rejsebureauets hjemmeside, hvoraf det ikke sent tirsdag eftermiddag fremgik, at rejsebureauet var gået konkurs. Af hjemmesiden fremgår det også, at DaGama Travel har 15 ansatte på kontoret i København samt 60 tilknyttede rejseledere. Michael Andersen oprettede sit DaGama Travel efter at have været ansat hos Albatros Travel.

Rejsebrancheanalytiker Ole Egholm siger i forbindelse med konkursen til standby.dk: ”Jeg vidste godt, at DaGama Travel var i lidt problemer, men jeg havde da ikke forestillet mig, at de ville gå konkurs. Skal jeg give et hurtigt bud, så omsatte DaGama Travel for 40-50 millioner kroner om året.”

DaGama Travel har været skældt ud af det store Albatros Travel for at have ladet sig inspirere lidt meget af Albatros’ koncepter.

Hjælp til berørte rejsebureaukunder
Rejsegarantifonden oplyser, at hvis konkursen påvirker kundernes indkvartering og/eller hjemtransport, sørger Rejsegarantifonden for, at kunderne bliver indkvarteret og hjemtransporteret.

Kunder, der ikke var afrejst på tidspunktet for afsigelsen af konkursdekretet, kommer ikke afsted. De kunder, der har købt produkter omfattet af fondens dækning (fx pakkerejser med både fly og hotel), kan søge det forudbetalte beløb retur fra Rejsegarantifonden.

 

Relaterede artikler:

Tvivl om dækning ved ‘sammensatte rejser’

Ny lov for pakkerejser vedtaget

Rejsegarantifonden må ikke oplyse om politianmeldelser

Ny lov kan ruinere rejsebureauer

x

Læs Også

Skirejsebureau vil lave firmarejser

Danmarks største skirejsebureau har åbnet særlig afdeling, hvor de ansatte udelukkende skal sælge rejser til erhvervslivet.

Rejsebureau i forgæves kamp mod pensionsselskab

Dansk rejsebureau taber i Sø- og Handelsretten, hvor det havde anlagt sag mod Nordea Liv & Pension, der havde samme navn til en af sine foreninger som rejsebureauet.

Ægteparret Berit Willumsgaard og Søren Rasmussen er henholdsvis Albatros’ administrerende direktør og bestyrelsesformand. Foto: Peter Fredberg

Rekordresultat i Albatros Travel

For 18. år i træk er Søren Rasmussen og Co i stand til at skabe plus på bundlinjen, og denne gang en fordobling i forhold til året før. ”Vi bruger det samme beløb som resultatet i markedsføring, ” siger han.

Jubilar med vokseværk

Salget stiger på forretningsområder som individuelle oversøiske rejser, krydstogter og erhvervsrejser, siger Nyhavn Rejser i forbindelse med det store rejsebureaus 30 års jubilæum.

Rejsebureau ændrer navn

Det nuværende Herning Erhvervsrejser skifter 1. juni navn og kommer ind under det større Holstebro Rejsecenter, der var med til at grundlægge rejsebureauet.

Spies ser stor vækst med rutefly

Stadig flere gæster rejser med rutefly på storbyferier hos Danmarks største charterbureau. I år bliver det til over 40.000 alene på storbyferier.