Der har været megen omtale af de to døtre til Korean Airs bestyrelsesformand – nu er de begge blevet fjernet fra deres topposter i koncernen, der blandt andet har kontrollerende indflydelse i flyselskabet. Arkivfoto: Boeing.

Korean Air-søstre mister topposter

Korean Airs bestyrelsesformand har fjernet sine to døtre som vicekoncernchefer efter flere dårlige sager. Den ene af dem blev forleden suspenderet.

”Som bestyrelsesformand for Korean Air og far er jeg forfærdelig ked af mine døtres fejltagelser. Det hele er mit ansvar og mine fejl.”

Det sagde bestyrelsesformand i det store sydkoreanske flyselskab Korean Air, Cho Yang-ho, søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det skete da han meddelte, at det sydkoreanske Skyteam-medlem med omgående virkning fratager hans to døtre deres poster som henholdsvis vicekoncernchef i flyselskabet og medirektør for en hotelgruppe. KAL Hotel Network kontrolleres også af Cho-familiens koncern, konglomeratet Hanjin Group, der blandt andet er storaktionær i Korean Air.

Det drastiske skridt skete efter det forleden kom frem, at den ene af hans døtre, vicekoncernchef i Korean Air, 36-årige Cho Hyun-min, ”Emily,” sidste måned under et møde hos flyselskabet i vrede smed vand i hovedet på en højtstående repræsentant fra et reklamebureau. Da nyheden om hændelsen blev bragt i sydkoreanske medier, blev Emily Cho suspenderet. Hændelsen undersøges nu af sydkoreansk politi.

Der er megen debat i det sydkoreanske samfund om den store indflydelse de store konglomerater, de såkaldte chaebols, som Hanjin Group har og hvor for eksempel familiemedlemmer får topposter uden nødvendigvis at have kvalifikationerne.

Smed kabineansat af fly
For fire år siden skabte den ældre af de to døtre, 44-årige Cho Hyun-ah, ”Heather,” skandale, da hun som – dengang – vicekoncernchef i Korean Air beordrede et fly fra selskabet tilbage til gaten i New Yorks JFK-lufthavn. Hun var rasende over, at hun som passager på første klasse fik serveret nødder i en pose fremfor på en tallerken.

Ved gaten fik Heather Cho smidt den ansvarlige fra kabinepersonalet af flyet. Hun fik efterfølgende fem måneders fængsel i Sydkorea.

Heather Cho dukkede sidste måned igen op til overfladen, nu som meddirektør for hotelgruppen KAL Hotel Network, der også hører under Hanjin Group. Søstrenes bror er koncerndirektør i Korean Air med ansvar for drift.

Det har næppe gjort deres fars humør bedre, at det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap i weekenden kunne oplyse, at det sydkoreanske toldvæsen har indledt undersøgelser af hvorvidt hans tre børn angiveligt ved hjælp fra Korean Air fik bragt luksusvarer ind i Sydkorea uden at betale told af disse.

Relaterede artikler:

Datter af flyselskabspræsident suspenderet

Passagerjet ledsaget af kampfly

Ny LOT-rute til Seoul

x

Læs Også

Sun-Air klar til de næste 40 år

Danske Sun-Air har 18. maj reception for kunder og forretningsforbindelser i Billund sit nye hovedkontor, der åbnes af tidligere transportminister. Samtidig fejres 40 års jubilæum.

SAS bøjer sig for pres fra Kina

Kina har meddelt 36 flyselskaber at de skal skrive at Taiwan hører under Kina. Det har blandt andet fået SAS til at ændre information på sin hjemmeside.

Lapland-lufthavne udvides til to millioner passagerer

Lufthavnene i Rovaniemi, Kittilä og Ivalo i Finsk Lapland skal både udvides og moderniseres på grund af et stærkt stigende antal turister.

Air India roser Wonderful Copenhagen

Det indiske Star Alliance-medlem, der på fredag øger betjeningen af København, roser WoCo for turistorganisationens marketingkampagner målrettet indiske turister fra New Delhi-området.

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn

Der er nye interkontinentale ruter på vej til København samt udvidelser på flere eksisterende. I årets første kvartal udgjorde rejsende på langruterne 13,5 procent af lufthavnens samlede antal passagerer.

Københavns Lufthavn fik første A350-rute

Grevinde Alexandra indviede onsdag Cathay Pacifics nye rute mellem Hong Kong og Københavns Lufthavn, alle håber at forbindelsen bliver helårlig.