Kroatisk ferieø træt af fulde turister

Den smukke kroatiske ø Hvar var tidligere et populært feriested for par og familier, som nød det klare vand og de fredelige småbyer, men nu har fest-turismen afløst i en grad, så lokalbefolkningen har fået nok.

Til New York Times siger Hvars borgmester Rikardo Novak: ”Denne party-turisme er ikke noget, vi har bedt om. Det er ikke noget, vi ønsker”. I byen Hvar skiltes der med, at man risikerer store bøder, hvis man overtræder reglerne, som bl.a. er, at mænd ikke må gå uden trøjer inde i byen, og at man heller ikke må drikke, spise eller sove på offentlige steder, skriver jyllands-posten.dk.

I første halvår 2017 steg antallet af turister med 20% i forhold til sidste år, men hvor det tidligere var velhavende mennesker, der holdt ferie på øen, er det nu festende unge, som ikke lægger nær så mange penge. Samtidig er dele af Hvar by forvandlet til festgader, hvilket ærgrer byens borgmester: ”Før var der gallerier langs med havnen. Nu er der kun barer”.

Den britiske avis The Guardian fortæller at borgmesteren er vred over britiske turister, ’der brækker sig inde i byen, urinerer på hvert eneste gadehjørne, går rundt uden T-shirts og kravler bevidstløse rundt”.

Andre kroatiske øer har oplevet udfordringerne, bl.a. på øen Pag, hvor borgmester Ante Dabo ifølge The Guardian advarer mod ’primitiv opførsel, nøgenhed og fuldskab’.

Kroatien havde 16 millioner turister i 2016 – fire gange så mange, som der er indbyggere.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.