Krydstogt aflyst på grund af tåge

2019/08/defaultmain.jpg RCCL-Brilliance-of-the-SeasCRUISE: Brilliance of the Seas måtte sende 2.500 passagerer hjem igen på grund tåge i flere dage ud for Tampa Bay. Dyrt for dem, der ikke har forsikring eller har købt gennem dansk bureau og på den måde er dækket. Rederiet dækker kun det aflyste krydstogt.

2.500 skuffede krydstogtgæster klar til at drage en uge ud i Caribien fra Tampa Bay i weekenden, måtte skuffede vende næsen hjemefter. En meget tæt og tung tåge tvang skibet til at ligge bomstille ud for havnen i mere end et døgn uden at kunne komme ind. Kun ved hjælp af US Coast Guard gik det.

Til gengæld var det allerede blevet mandag aften, og en vejrudsigt, som ikke lovede bedring i flere dage, fik Royal Caribbean til at aflyse hele denne uges krydstogt, hvilket rederiet beklager meget. Alle får deres penge tilbage, og et tilbud på 25 procent rabat på en ny tur. Det batter så lidt, hvis man skuffet kommer til Tampa Bay fra Europa og kan rejse hjem igen.

Det er uhyre sjældent, at et moderne krydstogtskib må opgive selv at finde vej, men tågen har ligget meget tæt over Den mexicanske Golf de seneste dage.

Hvis man har bestilt direkte på nettet, er der er ingen erstatning til fly, hotel etc. med mindre man har tegnet forsikring. Bedste gardering har kunder, som i Danmark har købt gennem bureau og på den måde er omfattet af pakkerejseloven.