MSC Poesia (Foto: MSC Cruises/PR)

Krydstogt jorden rundt bestilles et år i forvejen

Flere vælger at tage med i 119 dage mere end én gang, men de skal helst være et år forud, hvis de vil have bedst mulige pris på omkring 100.000 kroner hele vejen rundt.

Det er et eventyr mere end ret meget andet. En oplevelse for livet. At sejle på krydstogt jorden rundt. Det kræver tid og penge, men for krydstogtrederiet, MSC Cruises, er det blevet en fast tradition at sende et krydstogtskib på langfart hvert år i januar.

Normalt er det af 120 dages varighed til en startpris på cirka 100.000 kroner per person i dobbeltkahyt, inklusive helpension, øl og vin til måltider, drikkepenge og 15 udflugter undervejs.

Efterspørgslen er markant. Turen i 2019 er udsolgt, 2020 er næsten fyldt op, og 2021 lanceres nu med salgsstart allerede 10. januar næste år.

”Man skal helst være tidligt ude, ” siger produktchef Helle Montem fra Profil Rejser. ”Man sparer op til 10.000 kroner ved at bestille nu og inden 10. januar, fordi man så får gratis fly.

Populært hos +60-generationen
Ikke overraskende er gennemsnitsalderen på jorden rundt-krydstoget højere end normalt. Det hænger sammen med, at det primært er efterlønnere, pensionister og andet godtfolk, der har mulighed for at trække fire måneder ud af kalenderen til den eksklusive oplevelse.

“Vi har faktisk en del kunder, som har været af sted flere gange, fordi det er en unik oplevelse, og på så lang en tur får man mange venner. Det er det især par i +60-generationen, der tager på World Cruise. Der er også en del singler, som gerne vil på en sådan rejse, men prisen fordobles næsten op på et krydstogt, og det er der mange, som ikke har råd til. Det lykkes sjældent at finde to som er parate til at dele en kahyt for at holde prisen nede,” forklarer Helle Montem.

I 2021 byder ruten med MSC Poesia fra Genova/Barcelona blandt andet på følgende højdepunkter: Panamakanalen – Costa Rica, San Francisco, Hawaii, Sydney, Japan, Shanghai, Vietnam og Singapore, Malaysia og Dubai. I alt 53 destinationer i 33 lande på fem kontinenter.

 

Relaterede artikler:

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Cruises køber fire mega-skibe

22 destinationer på samme MSC Cruise