Norwegian Escape fra Norwegian Cruise Line ved caribiske St. Thomas i US Virgin Islands, det tidligere Dansk Vestindien. PR-foto: Norwegian Cruise Line.

Krydstogtgigant har ikke Rusland i fremtidsplaner

Norwegian Cruise Line klar med noget af programmet for vinter 2024/25 og sommer 2025. Med Rusland ude af det gode selskab, er Sankt Petersborg ikke med. Det kan ramme anløb i Danmark.

Norwegian Cruise Line – den største sejlende enhed i Norwegian Cruise Line Holdings, de andre er Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises – har søsat noget af sit globale krydstogtprogram for vinteren 2024/25 og sommeren 2025.

NCL har 18 krydstogtskibe, og det præsenterede program for Europa og Caribien byder blandt andet på færre dage til søs og mere havnetid, hedder det i en pressemeddelelse.

”Når vi planlægger nye ruter, lytter vi til gæsternes ønsker. Vores ruter er tilrettelagt med endnu flere timer i havn og færre dage på havet. På den måde får gæsterne bedre mulighed for at fordybe sig i de kulturer og destinationer, de besøger,” siger Harry Sommer, koncernchef for Norwegian Cruise Line.

Norwegian Cruise Line Holdings er verdens tredjestørste krydstogtkoncern med i alt 28 krydstogtskibe. Den største krydstogtkoncern, Carnival Corporation, har 100 skibe, mens Royal Caribbean Group råder over 50.

Sejler forbi Sankt Petersborg – og København
Pressemeddelelsen omtaler blandt andet krydstogter i Nordeuropa med det nye skib, Norwegian Prima.

Fra maj til september 2025 sejler Prima på 10- og 11-dages krydstogter fra Southampton og Reykjavik. Der er stop ved norske Geiranger-fjorden, Ålesund, Flåm og Bergen; islandske Akureyri og Isafjordur samt Amsterdam.

Verdens krydstogtrederierne boykotter russiske Sankt Petersborg på grund af den russiske krigsførelse i Ukraine.

Ingen kan vide, hvordan verden ser ud i 2025, men for en sikkerheds skyld er Sankt Petersborg, Østersøens største attraktion, ikke på menukortet i 2025. Dermed kommer skibet heller ikke forbi Københavns Havn på vej ind eller ud af Østersøen.

Krydstogter i Middelhavet og Caribien
Norwegian Viva, det andet skib i den nye Prima Class, debuterer i august 2023 med en række syv-dages krydstogter i Det Græske Øhav fra Athen og ni- og ellevedages rejser mellem Haifa i Israel, Athen og Istanbul. Der er stop på Santorini, Mykonos, Rhodos og Kreta, i Jerusalem samt Alexandria og Port Said i Egypten.

Et andet NCL-skib i sommeren 2025 er Norwegian Breakaway, der mellem april og oktober sejler ni- og 10-dages rejser fra Barcelona til blandt andet Firenze/Pisa, Ibiza, Cagliari, Napoli, Rom og Cannes.

Fra november 2024 til marts 2025 sejler Norwegian Prima fra New York på 10- og 12-dages krydstogter i Caribien. På rejsen besøges blandt andet Den Dominikanske Republik, Puerto Rico og St. Thomas, en af de tre øer i De amerikanske Jomfruøer, det tidligere Dansk Vestindien.

Fra slutningen af april til oktober 2025 returnerer Norwegian Joy for første gang siden 2019 til Alaska med ni- og ti-dages krydstogter.

 

Relaterede artikler:

Krydstogtagenter: Skifte i danskernes præferencer

Krydstogtrederi får første skib i ny klasse

Krydstogtgiganter køber mad og drikke for milliarder