Norwegian Prima, det første skib i den nye krydstogtklasse, har plads til 3.100 passagerer – underholdningen byder blandt andet på verdens hurtigste fritfalds-rutsjebane, The Drop. PR-illustration fra Norwegian Cruise Line.

Krydstogtrederi får første skib i ny klasse

Norwegian Cruise Line har nu modtaget sit nyeste skib, Norwegian Prima, det første af seks i dets nye Prima Class. Skibet indleder med en række sejladser mellem Amsterdam og København.

Leveringen af det næsten 300 meter lange Norwegian Prima med plads til 3.100 passagerer til Norwegian Cruise Line fandt sted i Venedig ved Fincantieri-skibsværftet. Prisskiltet for det nye skib er cirka 5,5 milliarder kroner. Dermed har NCL, det største varemærke i Norwegian Cruise Line Holdings, 18 krydstogtskibe.

Skibet er det første af i alt seks skibe i rederiets nye skibsklasse, Prima Class. De ankommer til NCL frem mod 2027.

Harry Sommer, koncernchef for Norwegian Cruise Line, siger i en pressemeddelelse: ”Med Norwegian Prima indleder vi en spændende ny æra for krydstogt.”

Med Prima Class har rederiet lagt vægt på store, åbne udendørsområder. Blandt disse er Ocean Boulevard på 4.000 kvadratmeter rundt om hele skibet, og som blandt andet byder på 11 spisesteder.

Noget for fartdjævle
Fartglade krydstogtgæster kan se frem til en tur med ”The Drop.” Det er ifølge NCL verdens hurtigste fritfalds-rutsjebane til søs med flere G-kræfter end en accelererende Formel 1-bil. På toppen af skibet ligger verdens førte treetagers gokartbane, der både byder på fart og havudsigt.

Popstjernen Katy Perry bliver gudmor for Norwegian Prima, der begynder sin jomfrurejse fra den islandske hovedstad Reykjavik den 27. august og slutter i Amsterdam den 3. september.

Efter dåbsrejsen sejler Norwegian Prima en serie af otte-dages krydstogter fra Amsterdam til København. Derefter sætter skibet 10. oktober kurs mod Bermuda, hvor der gennem vinteren sejles krydstogter i Det vestlige Caribien. Fra 14. maj til den 17. september næste år er Norwegian Prima igen i Nordeuropa.

Med Norwegian Prima har NCL 18 krydstogtskibe, der 300 destinationer verden over.

Hele koncernen, Norwegian Cruise Line Holdings, er et af verdens største krydstogtrederier og moderselskab for Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises og highend-produktet Regent Seven Seas Cruises med i alt 26 krydstogtskibe, flest hos selve NCL.

Relaterede artikler:

Vil være blandt største danske krydstogt-sælgere

Færre krydstogter i Østersøen øger anløb i Danmark

Saudiarabisk fond vil købe fornemt krydstogtrederi