Arkitekttegning af den kommende terminal til Norwegian Cruise Line i Miami. Illustration: Norwegian Cruise Line.

Krydstogtrederi får ny terminal i Miami

Norwegian Cruise Line vil bygge ny krydstogtterminal i sin hjemmehavn. Terminalen skal kunne håndtere skibe med op til 5.000 passagerer.

Den nye terminal skal opføres i PortMiami; Miami har været rederiets hjemmehavn siden det blev søsat i 1966. Prisen for den nye terminal oplyses ikke, men den kræver blandt andet en investering på 100 millioner dollars til den omkringliggende infrastruktur. Den skal betales af myndighederne i området Dade County, der blandt andet huser PortMiami, skriver avisen Orlando Sentinel.

Kommer tilladelserne på plads, så begyndes opførelsen af den nye terminal allerede til maj. Den skal efter planen være klar i slutningen af næste år samtidig med at skibet Norwegian Encore, det nyeste og sidste i Breakaway Plus-klassen for første gang kommer til Miami, hvorfra det blandt andet skal sejle krydstoger i Caribien.

Betjener 450 destinationer verden over
”Den nye terminal vil være seneste skridt i vores fortsatte udvikling for at styrke vores tilstedeværelse i en række strategiske havne verden over,” siger Frank Del Rio, koncernchef for Norwegian Cruise Line, der også omfatter krydstogtrederierne Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises.

Den nye terminal i Miami bliver på over 15.000 kvadratmeter og skal kunne håndtere krydstogtskibe med plads til op mod 5.000 passagerer. Terminalen får en masse ny teknik og metoder, der skal hjælpe til med hurtigere og mere effektivt at kunne få passagerer ombord og af igen når skibene returnerer til havnen. Ligeledes får terminalen også står fokus på sikkerhedskontrol, herunder af passagerernes bagage.

I alt har de tre varemærker i Norwegian Cruise Line foreløbig 25 skibe med plads til over 50.000 passagerer. Rederiets skibe betjener 450 destinationer verden over.

Relaterede artikler:

Norwegian Cruise Line bygger nyt

Flere priser til Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line størst i København