Norwegian Cruise Line rykker næste sommer Norwegian Pearl fra Alaska til Europa. PR-foto.

Krydstogtselskab øger i Europa

For første gang kommer Norwegian Cruise Line næste sommersæson op på at have 6 skibe i Europa – flere af dem kommer til Københavns Havn.

Norwegian Pearl bliver det amerikanske krydstogtrederis sjette skib i europæiske farvande næste år, det har senest sejlet omkring Alaska om sommeren. Det fremgår af rederiets nyeste fartplan, der netop er kommet og som dækker frem til april 2020.

Fra maj næste år begynder Pearl at betjene fire ruter med udgangspunkt fra Amsterdam. Et krydstogt på 15 dage bringer blandt andet gæsterne til norske fjorde ligesom der bliver stop i for eksempel Edinburgh, Dublin, franske Le Havre, Tilbury med udflugt til London og belgiske Zeebrugge.

En anden krydstogtrute har fokus på Østersøen med besøg i tyske Warnemünde, polske Gdansk, Klaipeda i Litauen samt besøg i også Helsinki, Skt. Petersborg, Stockholm, Tallinn, Riga og København.

I juli rykker Pearl til Middelhavet med ruter til for eksempel Rom (Civitavecchia), Barcelona og Venedig, men også mindre besøgte destinationer som Kotor i Montenegro, Zadar i Kroatien samt Monaco.

Et nyt skib hos NCL i Nordeuropa næste sommer bliver Norwegian Spirit med sejladser på ti og 15 dage ud af Southampton til blandt andet Skotland, Irland, Island, Norge og Østersøen.

Med base i Københavns Havn sejler Norwegian Getaway næste år krydstogter i Østersøen til blandt andet Helsinki og Stockholm. De tre andre NCL-skibe i Europa næste år bliver Norwegian Epic, Norwegian Jade og Norwegian Star, der alle får base i Middelhavet.

Også krydstogter udenfor Europa
På næste års krydstogter i og omkring Alaska sættes Norwegian Joy i sommerperioden ind som afløser for det mindre Norwegian Pearl, der rykkes til Europa. Mellem april og september sejler Joy med base i Seattle til en række havne i Alaska ligesom der bliver besøg i canadiske Victoria.

Også Norwegian Bliss, det i øjeblikket nyeste skib hos NCL – som kom til i dette forår, får næste sommer beskæftigelse på ruter til Alaska, det samme gør Norwegian Jewel.

I vintersæsonen 2019/2020 er NCL klar med rederiets 17. skib, Norwegian Encore, der sejler i den østlige del af Caribien med start og slut i Miami. I samme program skal Norwegian Jewel krydse Stillehavet for at have sejladser i og omkring Australien og New Zealand.

Der er seks nye skibe på vej til NCL, Leonardo-klassen leveres mellem 2022 og 2027.

Relaterede artikler:

Verdens fjerdestørste krydstogtskib får base i København

Nye krydstogtskibe for milliarder

Fokus på krydstogtskibe med særlige features