Mens Københavns Havn i år forventer cirka 875.000 krydstogtturister, stiger tallet næste år til – for første gang - over en million. Blandt andet på grund af de meget store skibe som dette, italienske MSC Cruises Meraviglia, der i 2019 bliver største krydstogtskib i havnen. Foto: MSC Cruises.

Verdens fjerdestørste krydstogtskib får base i København

I år er Norwegian Breakaway største krydstogtskib i Københavns Havn, men næste sæson bliver det et endnu større skib, MSC Meraviglia, der bruger København som udgangspunkt til Baltikum og St. Petersborg.

Stor, større, størst kunne man roligt bruge om næste sommer med krydstogtskibe i København. Næppe havde kæmpen Norwegian Breakaway placeret sig i toppen, som det største skib i år, før det næste år ryger ned på listen, som nummer to.

Det er den splinterny MSC Meraviglia, som italienske MSC Cruises trækker fra Middelhavet og op til København, hvor skibet fra slutningen af april næste år skal have base og sejle retur til Baltikum med et par afstikkere ned til Kiel.
MSC Cruises er i år tredjestørste krydstogtrederi i Københavns Havn i antal passagerer – kun overgået af tyske Aida og Norwegian Cruise Line.

”Meraviglia” betyder underværker på dansk, og i følge de anmeldelser, skibet har fået i år, er der også tale om noget af et underværk.

Skibet er 171.598 bruttotons (rummål) og kan medtage 5.700 passagerer og 1.530 besætningsmedlemmer. Dens længe er 315 meter, en anelse kortere end ”Breakaway”, der til gengæld ”kun” er på 145.000 bruttotons (rummål).

Ingen miljøproblemer
Der er tale om en helt ny generation af krydstogtskibe med en banebrydende teknologi og miljøbeskyttelsesniveau. Hverken luften eller havet vil på nogen måde blive forurenet, når MSC Meraviglia aflægger besøg.

Selv om der kan komme mange tilmeldinger endnu til sæsonen 2019, er det sandsynligt, at ”Navigator” fra Royal Caribbean fastholder tredjepladsen, hvad størrelsen angår under ophold i København på sin vej fra Southampton til Baltikum. Navigator er på 131.000 bruttotons.

Ingen af de tre store stikker mere end 8,5 til 9 meter og kan derfor allerede i dag lægge til ved de tre terminaler ved Oceankaj i København.

I den igangværende sæson regnes med 345 anløb, når alle kajanlæg i København tages i brug. Det giver cirka 875.000 krydstogtturister. Næste år ventes over en million. Blandt andet på grund af de meget store skibe.

Relaterede artikler:

Årets største krydstogtskib i Københavns Havn

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

Kæmpe handel i krydstogtbranchen

 

x

Læs Også

Grevinde og prins skrev i gæstebogen

Grevinde Alexandra og hendes søn Prins Felix besøgte den store oceanliner Queen Mary 2, da krydstogtskibet tirsdag lagde til ud for Helsingør.

Iderig iværksætter søsætter nyt initiativ

Gert Brask, den danske iværksætter af flere virtuelle flyselskaber, kigger nu på mulighed for krydstogter ved blandt andet Grønlands kyst.

Krydstogtskib skifter navn efter milliardombygning

Verdens største krydstogtrederi, amerikanske Carnival Cruise Line, vil bruge 1,2 milliarder kroner på totalrenovering af skib – som bagefter får nyt navn.

Kritik af krydstogtrederi efter drab af isbjørn

Besætningsmedlem på ekspeditionsskib fra TUI-ejede Hapag-Lloyd Cruises skød og dræbte isbjørn på den norske øgruppe Svalbard.

Trekløver skal styre Royal Caribbean i Danmark

Salgsdirektør i Danmark, Jacob Kock Plinius, er fratrådt - hans stilling genbesættes ikke. Det mest kendte krydstogtrederi hos et dansk publikum bryder pyramiderne ned og bygger dem op igen på skift.

Travleste krydstogtweekend i Københavns Havn

I dette års sæson får København samlet cirka 875.000 krydstogtgæster – denne weekend var der omkring 40.000. Næste år forventer havnen at passere 1 million rejsende på krydstogtskibene.