Efter ombygninger til 1,2 milliarder kroner omdøbes Carnival Triumph til Carnival Sunrise. Foto: Carnival Cruise Line.

Krydstogtskib skifter navn efter milliardombygning

Verdens største krydstogtrederi, amerikanske Carnival Cruise Line, vil bruge 1,2 milliarder kroner på totalrenovering af skib – som bagefter får nyt navn.

Udover sit primære varemærke, Carnival Cruise Line, har det amerikanske krydstogtrederi også brands som Aida Cruises, Costa Cruises, Cunard Line, Holland America Line, Princess Cruises og Seabourn Cruise Line.

Og nu vil Carnival spendere 200 millioner dollars, cirka 1,2 milliarder kroner, på en omfattende opgradering af et af sine skibe, Carnival Triumph. De forestående ændringer er er så omfattende, at rederiet bagefter vil give skibet et nyt navn, Carnival Sunrise. De 200 millioner dollars er ifølge Carnival verdens hidtil mest bekostelige ombygning af et krydstogtskib.

Det er kun anden gang, at rederiet omdøber et af sine skibe – første gang var i 2013, hvor Carnival Destiny blev til Carnival Sunshine. Sammen med Carnival Sunrise skal Carnival Sunshine udgøre et nyt varemærke hos rederiet, Sunshine class.

Ombygningen af det snart 20 år gamle Carnival Triumph til Carnival Sunrise begynder til marts næste år på et værft i spanske Cadiz. Carnival Triumph er kendt for at være det krydstogtskib som i 2013 over flere dage drev nærmest hjælpeløst rundt udfor Mexicos kyst med 4.200 passagerer ombord efter en større brand i maskinrummet havde gjort det ude af stand til at manøvrere. Skibet måtte slæbes tilbage til USA.

Masser af nye features
Under den omfattende, to måneder lange renovering næste år får skibet installeret en lang række nye tiltag. Der kommer blandt andet syv nye restauranter, to barer, to lounger, nye features på skibets dæk med svømmebassiner, et nyt spa, nye legeområder til børnene ombord, nye forretninger og meget andet, oplyser rederiet.

I områderne med passagerernes kahytter installeres blandt andet en række nye suiter. I alt får skibet efter ombygningen plads til 2.758 passagerer, hvilket er cirka det samme som skibet har i dag.

Når Carnival Triumph forlader det spanske værft næste forår som Carnival Sunrise sejler det til Norfolk i delstaten Virginia på USA’s østkyst. Herfra begynder det sidst i april en række krydstogter på fem og syv dages varighed – og til sommer får skibet hjemme i New York inden det til oktober næste år rykkes til Fort Lauderdale i Florida for at sejle krydstogter i blandt andet Caribien.

Relaterede artikler:

Rejsebureauer skal passe på krydstogternes faldgruber

Kæmpe handel i krydstogtbranchen

Det kniber med triumfer hos Carnival