Krydstogtskib til 6.600 passagerer på vej

Allure of the SeasCRUISE: Verdens største krydstogtselskab, Carnival Corp., bestilte i går fire nye store skibe, hvoraf to kan medtage ca. 6.600 passagerer. Det bliver til den tid verdens største krydstogtskibe.

Stor, større størst. Det betyder åbenbart noget, når man taler om krydstogtskibe. Indtil nu har Royal Caribbean Cruises været foran og er indehaver af Oasis og Allure of the Seas, som verdens to største. Oasis har rekorden med 6.300 passagerer på en enkelt tur.

Nu har Carnival Corp. (moderselskab til bl.a. Carnival, Holland-America, Princess, AIDA og Costa) bestilt fire kæmpe skibe til levering fra 2019 til 2022. Det tager flere år at bygge skibe i den størrelse.

To af skibene på 180.000 bruttotons (Oasis er 225.000) skal leveres til AIDA, som primært har tyske kunder.

De to andre ser ud til at gå til Costa Group, som især vokser i Kina. Her er passagertallet beregnet til at gå op til 6.600 og på den måde slå rekorden fra Oasis.

Der er tale om en milliard-ordre til det tyske Meyer Werft i Pappenburg, der ser ud til at have overtaget de fleste ordrer på de kæmpeskibe, som fra begyndelsen blev bygget i Åbo i Finland.

Finnerne måtte desværre opgive at følge med på grund af manglende eksportkreditter fra den finske stat.

Både Oasis og Allure er bygget i Åbo.