Krydstogtskibe sendes til Australien

krydstogtskib Statendam Sydney Holland America LineCRUISE: Der er mere grøde i salget af krydstogter i Asien og Australien end i Europa og USA. Derfor sender Holland-America to af sine ældste skibe den vej efter renovering.

Der er go i salg af krydstoger i Asien og Australien, mens mange ture i dag må sælges med pæne rabatter i de mere traditionelle områder som Caribien og Middelhavet.

Senest har Holland-America besluttet at sende skibene Ryndam (ca. 1.200 passagerer) og Statendam til Australien til søsterselskabet P&O cruises, når de har været igennem en renovering. På den måde kommer P&O op på fem skibe i området, eller flere end nogensinde.

Holland-America reducerer sin flåde med 11 procent i deres velkendte marked bl.a. med Alaska, men får et større skib fra værft i 2016 med plads til 2.700 passagerer.

Carnival Corp, moderselskab til HAL, og Royal Caribbean lægger ikke skjul på, at man tror på det asiatiske marked. Carnival kommer op på 13 procent og RCCL 14 procent af kapaciteten i den del af verden.