Endelig kører Aarhus Letbane med passagerer

I dag, torsdag, startede letbanen i Aarhus med at køre med passagerer. Trafikken startede klokken 11.00 og er gratis resten af dagen. I morgen fredag skal letbanen køre normal drift med betalende passagerer.

I dag, torsdag, startede letbanen i Aarhus med at køre med passagerer. Trafikken startede klokken 11.00 og er gratis resten af dagen. I morgen fredag skal letbanen køre normal drift med betalende passagerer.

Onsdag oplyste Trafikstyrelsen, at man havde givet grønt lys til, at letbanen kunne begynde at køre med passagerer, såfremt en række sikkerhedsbetingelser bliver opfyldt og selskabet bag driften, Aarhus Letbane, er derfor klar til at tage letbanen endeligt i brug.

Den officielle drift indledes i morgen, fredag, klokken 04.50.

Det var planen, at letbanen skulle åbne den 23. september, men det blev aflyst med dags varsel, fordi Trafikstyrelsen ikke kunne sikkerhedsgodkende operatøren Keolis. Der var også problemer med letbanens regler for teknisk vedligehold.

Aarhusiansk letbane yderligere forsinket

Mere test af Aarhus Letbane

Åbning af Aarhus Letbane udsat

x

Læs Også

Signalsystem syv år forsinket udløser milliardregning

Banedanmark skal bruge syv år ekstra på at installere de nye signalsystemer på de danske togstrækninger, fremgik det onsdag, da transportminister Ole Birk Olesen præsenterede ændringerne i milliardprojektet.

Risiko for endnu dyrere tog-signaler

Endnu flere forsinkelser og ekstraregninger truer togsignalerne, hvis den komplicerede indbygning af signalcomputere i IC3-tog skulle mislykkes. Der kan komme en ekstra milliard kroner og yderligere forsinkelser oven i projektet.

Sidste direkte tog mellem København og Ystad

TURISME: Som led i Færgeforliget fra 2014 stopper DSB fra lørdag den 9. december sin rute fra København til Ystad, den svenske færgeby hvorfra der sejles til Bornholm. Fremover skal togrejsende skifte i Malmø.

Femern-projektet får knap en milliard i EU-støtte

Den danske jernbaneudvidelse fra Ringsted til Femern har fået bevilget 920 millioner kroner i støtte fra EU-kommissionen.

Alvorlig togkollision i Tyskland

Et passagertog og et godstog kolliderede ved banegården Meerbusch-Osterath i Tyskland nær Düsseldorf. Tre passagerer er ifølge det lokale brandvæsen, Feuerwehr Meerbusch, kommet alvorligt til skade, mens knap 50 har fået mindre skader.

Højhastighedstog forsinket ved premieren

Det nye højhastighedstog mellem Berlin og München blev ramt af tekniske problemer allerede ved premierekørslen.