Kun et tog i timen på ny jernbane til milliarder

Når højhastighedsbanen mellem København og Ringsted åbner til december næste år, vil der højst kunne køre ét tog i timen på strækningen, skriver fagbladet Ingeniøren.

Banen mellem København og Ringsted er et projekt til omkring ni milliarder kroner, men efter åbningen vil den ligge halvtom hen på grund af problemer med et nyt signalsystem i togene, forklarer projektdirektør i Banedanmark Jan Schneider-Tilli til Ingeniøren.

Transportordfører Villum Christensen (LA) er ikke overrasket, men kalder forløbet ’en parodi på offentlig planlægning, når det er værst’.

Banen skulle aflaste strækningen mellem Høje Taastrup og Valby, som er jernbanenettets største flaskehals.

Banedanmark opererer med to mulige planer i forhold til Ringstedbanen: Enten at holde fast i de nye signaler, eller at forsyne den nye bane med det gamle signalsystem.

Projektdirektør Jan Schneider-Tilli forklarer, at uanset om det bliver plan A eller B, vil der højst kunne køre ét tog i timen i hver retning ved åbningen i december. Efter åbningen vil kapaciteten løbende blive udvidet.

Transportordførerne i Folketinget blev for en måned siden orienteret om forsinkelserne, men de havde på tidspunktet for Ingeniørens opkald ikke fået besked om, at løbet var kørt med hensyn til at udnytte Ringstedbanen fuldt ud.

Overfor Ingeniøren afviser DSB at udtale sig i andet end generelle vendinger. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har ikke ønsket at udtale sig.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.