Kun et tog i timen på ny jernbane til milliarder

Når højhastighedsbanen mellem København og Ringsted åbner til december næste år, vil der højst kunne køre ét tog i timen på strækningen, skriver fagbladet Ingeniøren.

Banen mellem København og Ringsted er et projekt til omkring ni milliarder kroner, men efter åbningen vil den ligge halvtom hen på grund af problemer med et nyt signalsystem i togene, forklarer projektdirektør i Banedanmark Jan Schneider-Tilli til Ingeniøren.

Transportordfører Villum Christensen (LA) er ikke overrasket, men kalder forløbet ’en parodi på offentlig planlægning, når det er værst’.

Banen skulle aflaste strækningen mellem Høje Taastrup og Valby, som er jernbanenettets største flaskehals.

Banedanmark opererer med to mulige planer i forhold til Ringstedbanen: Enten at holde fast i de nye signaler, eller at forsyne den nye bane med det gamle signalsystem.

Projektdirektør Jan Schneider-Tilli forklarer, at uanset om det bliver plan A eller B, vil der højst kunne køre ét tog i timen i hver retning ved åbningen i december. Efter åbningen vil kapaciteten løbende blive udvidet.

Transportordførerne i Folketinget blev for en måned siden orienteret om forsinkelserne, men de havde på tidspunktet for Ingeniørens opkald ikke fået besked om, at løbet var kørt med hensyn til at udnytte Ringstedbanen fuldt ud.

Overfor Ingeniøren afviser DSB at udtale sig i andet end generelle vendinger. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har ikke ønsket at udtale sig.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.