Langvarig strejkeaktion hos Iberia

Det store spanske flyselskab beklager de problemer, det kommer til at få for selskabets kunder. Flyselskaberne Air Nostrum, Vueling og fly under code share med andre flyselskaber bliver ikke ramt af piloternes strejker.

Datoerne er i marts den 16.,19., 23., 25., 26. og 30. I april den 2., 4., 9., 13., 16., 20., 23., 27. og 30. og i maj den 2., 4., 7., 11., 14., 18., 21., 25. og 28.

Strejkerne er den seneste aktion fra piloterne, der protesterer over moderselskabet International Airlines Groups planer om at etablere et nyt spansk lavprisselskab, Iberia Express, som skal starte den 25. marts.

I en meddelelse fra flyselskabet hedder det blandt andet, at man betragter pilotstrejken som en utålelig udfordring til flyselskabet og til det spanske samfund i det hele taget, på grund af den negative økonomiske og sociale påvirkning  strejkerne vil få på selskabet og dets øvrige ansatte, på rejse- og turismebrancherne og på Spaniens omdømme.

 

"Flyselskabet opfordrer piloterne, og især dem, der ikke støtter fagforeningens selvmordspolitik, til at droppe strejkerne og vende tilbage til forhandlingsbordet for at opnå en kollektiv forhandlingsløsning”, hedder det i meddelelsen.

Skrevet af Flemming Juul