Lars Liebst stopper næste år som administrerende direktør for Tivoli. Foto: Tivoli.

Lars Liebst stopper som Tivoli-direktør

Danmarks største turistattraktion skal have ny administrerende direktør. Bestyrelsen vil finde afløseren for 63-årige Lars Liebst, der har stået i spidsen for Tivoli siden 1996.

I en pressemeddelelse oplyser Tivoli, at ”efter fælles aftale indleder Tivolis bestyrelse nu et generationsskifte, og der skal derfor i løbet af 2020 findes en ny administrerende direktør for Tivoli. Lars Liebst tiltrådte som direktør i 1996.”

I pressemeddelelsen siger Lars Liebst:

”Efter i snart 24 år at have stået i spidsen for en af Danmarks mest spændende og alsidige virksomheder, er bestyrelsen og jeg nu enige om, at tiden er rigtig til et generationsskifte. I min tid er Tivoli gået fra sæsonvirksomhed til helårsvirksomhed, og aldrig har mangfoldigheden i Haven været større.

Bestyrelsen for Tivoli har netop vedtaget en ny strategi, som jeg sammen med Tivolis bestyrelse, chefer og medarbejdere har arbejdet på i et år, og det er en god anledning til at give stafetten videre. Jeg har aftalt med bestyrelsen, at jeg fortsætter, indtil min afløser er på plads,” lyder det fra Lars Liebst.

I turismebranchen er Lars Liebst kendt for blandt andet at være formand for Dansk Industris Udvalg for Turisme ligesom han er formand for bestyrelsen i Royal Arena, Arena CPHX. Hertil kommer formandskabet for Dansk Industris hovedbestyrelse ligesom han er medlem af Det Nationale Turismeforum.

En virksomhed i topform
I pressemeddelelsen fra Tivoli siger formand for bestyrelsen i Tivoli A/S, Tom Knutzen:

”Lars Liebst afleverer en virksomhed i topform, som er på vej mod sit bedste resultat nogensinde. Tivoli er Danmarks største turistattraktion, og under hans ledelse har Haven udviklet sig til et internationalt anerkendt brand.

Dermed er der skabt de bedste forudsætninger for, at hans afløser kan tage over og udvikle Haven i den retning, som bestyrelsen netop har lagt en ny strategi for. Tivoli har igennem de knap 24 år, hvor Lars Liebst har stået i spidsen for selskabet, til stadighed udviklet sig i takt med tiden og med respekt for historien,” siger Tom Knutzen.

Medarbejderne vidste intet
Det kom som en stor overraskelse, da Tivoli mandag morgen meddelte, at Lars Liebst stopper. Ifølge STANDBY.dk var medarbejderne i Tivoli ikke forhåndsorienteret om det kommende direktørskifte.

Tidligere var der forlydender om, at Tivoli var klar med en kronprins for Lars Liebst. Det kom i maj i forbindelse med, at Tivoli hentede den danske administrerende direktør for Sveriges største forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg, Andreas Veilstrup Andersen, til direktionen i Tivoli som én af tre direktører.

Men allerede i september stoppede Andreas Veilstrup Andersen, kunne STANDBY.dk oplyse sidst i september.

Andreas Veilstrup Andersen nåede dermed under fem måneder som direktør med sæde i Tivolis direktion med ansvar for blandt andet drift. I stedet vendte han tilbage til Liseberg. Se linket til historien herunder.

“At have en udløbsdato fungerer ikke for mig”
I juni i år var Lars Liebst gæst i 7’eren her på STANDBY.dk (se link til hele interviewet under denne artikel)

Et af spørgsmålene til Lars Liebst var: ”Du bliver 63 i november i år. Er der nogen pensionsalder for en Tivoli-direktør?”

Hertil svarede Lars Liebst:

“Det vil der altid være. Det skal der også være, men jeg har ikke sat nogen pensionsalder for mig selv. Jeg synes, at det er vigtigt at prøve at videreudvikle sig selv. Så må vi finde ud af, i hvor lang tid det skal ske og i samklang med den virksomhed, som jeg for øjeblikket står i spidsen for.

Men der er ikke sat nogen endelig dato på det, og dette at have en udløbsdato, det fungerer i hvert fald ikke for mig. Jeg er sikker på, at når stafetten skal gives videre, så er der rigtig mange kvalificerede, der vil være i stand til at tage den videre,” sagde Lars Liebst i juni.

Samarbejde om hoteller
I 2008 indgik Tivoli sit første, større varemærke-samarbejde med Arp-Hansen Hotel Group om Tivoli Hotel & Congress Center, der i dag rummer 679 værelser samt kongrescenter.

Ligeledes har Tivoli sit eget femstjernede Nimb Hotel, der efter en udvidelse nu tæller 38 værelser og suiter.

Tivoli har i år offentliggjort visioner for at omdanne Vesterbro Passage til en bypark samt planer om at indrette et familiehotel på HC Andersen Slottet på Rådhuspladsen med et tilknyttet, nybygget Eventyrtårn i Haven – tegnet af Bjarke Ingels, BIG.

Danmarks største turistattraktion
Med 4,9 millioner gæster sidste år var Tivoli igen Danmarks største turistattraktion. Der forventes i år et overskud før skat på 220 millioner kroner.

Tivoli er siden Lars Liebst trådte til i 1996 gået fra at være en sæson- til helårsvirksomhed. Fra kun at have åbnet i sommerperioden til nu at have fire sæsoner, Vinter i Tivoli, selve højsæsonen, Halloween og Jul i Tivoli. Og antallet af åbningsdage er steget fra 138 åbningsdage i 1996 til i år at komme op på 276 åbningsdage.

Relaterede artikler:

Tivoli mister ny direktionsdirektør efter få måneder

“At have en udløbsdato fungerer ikke for mig”

Tivoli skifter igen underdirektør