Las Vegas’ nuværende hovedlufthavn, McCarran, er blandt USA’s ti største med foreløbig 50 millioner passagerer om året. Her fotograferet fra en helikopter af Henrik Baumgarten.

Las Vegas-lufthavn skal være større

McCarran Airport i Las Vegas skal skaffe plads til yderligere ti millioner årlige passagerer. Der arbejdes også med planer om en ny lufthavn, men det bliver tidligst om 15 år.

Mens McCarran-lufthavnen i dag håndterer omkring 50 millioner årlige passagerer, betyder den fortsatte vækst i tilstrømningen af turister og konferencegæster til Las Vegas, at lufthavnen er i gang med planer om at øge sin kapacitet yderligere.

McCarran-lufthavnen forudser indenfor en overskuelig årrække, at det nuværende passagertal vil være vokset med yderligere ti millioner. Chefen for aviation i Clark County, hvor lufthavnen ligger, Rosemary Vassiliadis, har ikke noget præcist bud på, hvornår lufthavnen når de 60 millioner årlige passagerer.

”Men vi skal nok blive i stand til at håndtere 60 millioner afgående og ankommende passagerer om året – men skal vi have ti millioner flere årlige passagerer, så får Las Vegas brug for omkring yderligere 30.000 hotelværelser,” siger Rosemary Vassiliadis til avisen Las Vegas Suns hjemmeside.

”Det hele handler om at få flere hotelværelser, det antal hotelværelser, Las Vegas har i dag er tæt på 150.000 – det vil ikke være nok, hvis lufthavnen kommer op på 60 millioner passagerer om året,” siger Rosemary Vassiliadis.

I følge Las Vegas Convention and Visitors Authority har Las Vegas-området i dag 149.000 hotelværelser; det tal forventes at være steget med 12.000 nye hotelværelser omkring år 2023.

Måske lufthavn nummer to
Myndighederne i Las Vegas kigger naturligvis også fremad for at se hvordan den forventede vækst af flypassagerer kan håndteres ude i fremtiden.

Der arbejdes således med planer om en ny lufthavn i regionen, men et sådant projekt er mere end 15 år ude i horisonten, siger Rosemary Vassiliadis til avisen.

Sidste måned påbegyndte en række myndigheder, blandt andet Federal Aviation Administration, at kigge på at få gennemført en undersøgelse af blandt andet miljøpåvirkningerne for den mulige nye lufthavn. Den skal efter de foreløbige planer placeres i et område der hedder Ivanpah syd for Las Vegas.

Bliver Ivanpah-lufthavnen til noget, kunne den være klar i 2035, er de nuværende vurderinger.

Relaterede artikler:

Las Vegas-turister får hjælp af moderne teknologi

Branson vil også være hotelkonge

Øget USA-fokus på Skandinavien som én destination