Lavprispassager fik ’privatfly’ til Kreta

LUFTFART: Helt usædvanligt var briten Karon Grieve den eneste ombord på et fly fra Jet2, da hun i søndags skulle flyve på ferie fra Glasgow til Kreta.

Det er næsten kun en oplevelse, man kan drømme om. At komme ud til gaten og konstatere, at der ikke skal andre passagerer med ens fly. Og så er det naturligvis nærliggende at fortælle venner og familie, at ’jeg tog et privatfly på ferie’.

Men drømme kan blive til virkelighed, og det kan den 57-årige forfatter Karon Grieve fra Ayrshire i Skotland skrive under på. Hun mødte op i Glasgows lufthavn tidlig morgen i søndags, og hun havde en forventning om, at der ikke ville være mange med Jet2-flyet, da det var sidst på sæsonen.

”Jeg spurgte pigen ved check-in, hvor mange der skulle med flyet, og hun sagde, at jeg skulle gætte. Så jeg talte ned fra 10, og det viste sig, at tre passagerer havde booket billet,” siger Karon Grieve ifølge airlive.net.

’Karon og pigerne’
Da hun kom til gaten, stod det hurtigt klart, at de to andre passagerer ikke var mødt op. Og så havde Karon Grieve en Boeing 737-800 med 189 sæder for sig selv på en fire og halv timer lang flyvetur til den græske ø Kreta. Med andre ord: et vaskeægte privatfly.

Piloterne syntes, den specielle situation var ganske underholdende, så undervejs gav de via højttalerne information om ruten og et forbipasserende tordenvejr. Piloterne navngav sågar Karon Grieve og kabinepersonalet for ’Karon og pigerne’.

Efter en fin flyvetur med et gratis måltid og vinduesplads på første række, landede Boeing-flyet på Kreta, og her fik Karon Grieve udleveret sin bagage direkte uden at skulle vente ved bagagebåndet. Et fund af en rejseoplevelse til et beskedent beløb på 46 engelske pund – svarende til 385 kroner.

”Jeg fik udleveret min kuffert, i det samme flyet var landet. Jeg var ikke engang nødt til at vente ved det frygtede bagagebånd,” siger Karon Grieve til Telegraph Travel.

Sidst på sæsonen
Afgange til græske feriedestinationer sidst på sæsonen har generelt tendens til at være halvtomme. På returflyvningen til Glasgow var der anderledes travlhed på Jet2-flyet; her var samtlige 189 pladser booket.

Telegraph Travel har regnet på hvor store omkostninger, der har været forbundet med den omtalte flyvning. Hvis flyet var fyldt, og alle passagerer havde betalt 385 kroner, ville det give det britiske lavprisflyselskab Jet2 knap 73.000 kroner i indtægt.

Ifølge Airline Monitor bruger en Boeing 737-800 op til 922 gallons brændstof pr. time, og det svarer til udgifter på omtrent 92.000 kroner. Og så er lufthavnsskatter, vedligeholdelse og løn til personale ikke regnet med.

Foto: Karon Grieve

Relaterede artikler:

Ustyrlig flypassager får kæmperegning

Passager brugte nødudgang

Fortsat vækst hos europæiske lavprisselskaber