Ustyrlig flypassager får kæmperegning

0

Jet2_757_lbaLUFTFART: En dommer har idømt en kvinde kæmpebøde for at være så uregerlig på en flyvning, at kaptajnen valgte at sikkerhedslande for at sætte hende af. Kvinden har fået livstidsforbud mod at flyve med selskabet.

42-årige Claire Sanderson fra engelske Sunderland er dømt til at skulle betale flyselskabet Jet2’s omkostninger, fordi hendes opførsel tvang flyet til at sikkerhedslande.

Hun blev stadig mere aggressiv og truende på en flyvning nytårsdag sidste år fra Tenerife mod Newcastle, hvorefter flyets kaptajn valgte at sikkerhedslande i irske Shannon for at sætte hende af og overdrage hende til politiet.

Flyet blev pga. mellemlandingen to timer forsinket. Nu har retten i Sunderland County Court dømt Sanderson til at betale Jet2’s omkostninger for mellemlandingen – selskabet vil ikke oplyse prisen.

Jet2 har nul-tolerance for uregerlige flypassagerer – og 60 personer er for livstid afvist for at flyve med selskabet.

Verdens flyselskaber havde sidste år 11.000 hændelser med uregerlige flypassagerer, en stigning på 17 pct. fra 2015, oplyser IATA.

De ustyrlige flypassagerer omfatter bl.a. rejsende, der ikke under flyvningen kan styre indtaget af alkohol, seksuelt eller verbalt forulemper kabinepersonalet, ikke vil lukke deres pc eller bruge sikkerhedsbæltet.

IATA har 265 medlemmer blandt flyselskaber verden over – ca. 40 pct. af disse måtte de seneste 12 måneder omdirigere en flyvning som følge af uregerlige rejsende.

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz