Legolands Slotshotel med 142 værelser. Foto: Legoland.

Legoland klart med nyt hotel

Lørdag den 29. marts åbner Legoland i Billund årets sommersæson. Det sker med ibrugtagningen af sit helt nye hotel, Legoland Castle Hotel, forlystelsesparkens hidtil største investering.

Legoland Castle Hotel til omkring 200 millioner kroner har 142 Lego-tematiserede værelser samt en stor ny restaurant, Knights’ Tavern, klar når det åbner fredag i næste uge – dagen før selve Legoland i Billund er klar til årets sommersæson.

”Vi glæder os meget til at byde alle gæster indenfor på Legoland Castle Hotel. Det er et gennemført projekt, og når børnene tager herfra, vil de ikke være i tvivl om, at de har boet på et ægte slot med eventyrstemning og Lego-magi,” siger direktør i Legoland, Christian Woller.

Fredag aften i næste uge vil der være stort åbningsshow på pladsen foran slottet. Åbningsshowet er åbent for alle, som har lyst til at kigge forbi.

”Vi glæder os rigtig meget til at få de første gæster på besøg. Vi har arbejdet på det her hotel de sidste fire år, så det bliver dejligt endelig at kunne vise det frem og se børnenes reaktioner,” siger Christian Woller.

Legolands nye Slotshotel er nabo til Hotel Legoland, der har 233 værelser. Samlet har de to Legoland-hoteller dermed 365 værelser.

Legoland åbner dagen efter
Dagen efter åbningen af det nye hotel åbner Legoland-parken til en ny sæson. Legoland, der årligt har omkring to millioner besøgende, er Jyllands største turistattraktion.

Legoland i Billund er en del af Merlin Entertainments, der ved seneste fintælling ejede 111 attraktioner, 12 hoteller og fire feriebyer i 23 lande på fire kontinenter. Der er i dag otte Legolande verden over, sidste år åbnede det seneste, i Japan, og i 2020 forventes endnu et Legoland, denne gang ved New York.

Halvdelen af Legoland Billunds gæster er danskere, mens de andre store besøgsgrupper kommer fra Tyskland, Sverige, Norge og Holland. ”Gennem en sæson har vi typisk gæster fra omkring 80 lande verden over,” sagde direktør Christian Woller sidste år til STANDBY.dk 

Relaterede artikler:

Tvivl om milliardplan for kæmpe forlystelsespark ved Billund

Legoland klar til 50 års jubilæum

Brancheforeninger har Turismepolitisk Topmøde