Tina Dalhoff - i midten - med sit nuværende ”dream team” i Dalhoff Travel. Fra venstre Nina Nygaard Nielsen, Peter David Jensen, Inger Pedersen og Tina Pellarin Scott. Foto: Dalhoff Travel.

Lille dansk rejsebureau har stor vækst

Erhvervsbureauet Dalhoff Travel i Holbæk havde også sidste regnskabsår solid vækst og millionoverskud efter skat. ”Kunderne kan lide vores personlige service,” siger ejer Tina Dalhoff.

”Set med mine analytikerøjne er noget af det interessante ved Dalhoff Travel, at det atter i sit seneste regnskabsår var godt eksempel på, at lokale danskejede rejsebureauer sagtens kan tjene penge på at sælge erhvervsrejser – mens de store erhvervsrejsebureauer sjældent rent økonomisk gør det lige så godt.”

Sådan lyder noget af vurderingen til STANDBY.dk af Dalhoff Travel i Holbæk fra rejsebrancheanalytiker Ole Egholm.

Mens erhvervsrejsebureauerne i Danmark i 2017 stod for cirka 23 procent af rejsebureauernes samlede omsætning, indtjente erhvervsrejsebureauerne blot ét procent af branchens samlede overskud.

Et erhvervsrejsebureau, der ikke passer ind i den skabelon med omsætning og overskudsgrad, er netop Dalhoff Travel, som Tina Dalhoff åbnede for ti år siden i hjembyen Holbæk.

Med omkring 200 firmakunder fra det meste af landet, men navnlig fra Nordsjælland og Storkøbenhavn, og en omsætning i sidste regnskabsår på 38,3 millioner kroner, fortsætter Dalhoff Travel med at vokse. I omsætning er det cirka Danmarks 15. største erhvervsrejsebureau.

De 38,3 millioner kroner i omsætning i seneste regnskabsår, der sluttede med udgangen af september 2018, og som netop er indleveret, er en stigning i omsætningen fra 33,8 millioner kroner i rejsebureauets forrige regnskabsår.

Og at overskuddet efter skat i seneste regnskabsår blev lige over en million kroner er imponerende, siger Ole Egholm. ”Dalhoff Travel havde i sit seneste regnskab et overskud efter skat på cirka 2,6 procent af sin omsætning – det er mange gange højere end gennemsnittet bland erhvervsrejsebureauerne i Danmark,” siger Ole Egholm fra Dansk Brancheanalyse og tilføjer:

”Bruger vi begrebet overskudsgrad (driftsresultat/omsætningen), lå Dalhoff Travel på 3,4 procent i 2018 – her havde erhvervsrejsebureauerne i Danmark i 2017 et gennemsnitligt driftsresultat/omsætningen-niveau på blot 0,2 procent.”

Kunder over hele landet
”Vi har omkring 200 firmakunder over hele Danmark; de kan lide vores personlige service med blandt andet 24 timers service og at vi gør en forskel,” siger Tina Dalhoff til STANDBY.dk og tilføjer:

”Vi har haft flere år med vækst, vores eksisterende firmakunder har gang i hjulene og nye kunder henvender sig til os, fordi de har hørt godt om os.”

Dalhoff Travel, det eneste rejsebureau i Holbæk og omegn, har en bred kundekreds. ”Vi arrangerer mange egentlige erhvervsrejser for vores firmakunder, men har også mange grupperejser for kunderne. Det kan være alt fra studieture for arkitekt- og advokatfirmaer til gymnasieklasser og så videre,” siger Tina Dalhoff og tilføjer:

”Udover erhvervsrejser for enkeltpersoner eller grupper, som er vores klart største forretningsområde, så arrangerer vi også en lille smule navnlig oversøiske private ferier for en række af kunderne i vores netværk.”

Om årsagen til væksten i sit rejsebureau og forklaringen på den fortsætte vækst, siger Tina Dalhoff: ”Vi kender alle vores kunder – en af kunderne sagde engang til os: Det er altså sjovere at være en stor kunde i et lille rejsebureau – end en lille kunde i et stort rejsebureau.”

Relaterede artikler:

Stort rejsebureau lukker danske kontorer

Advarer mod aggressive rejseleverandører

Flere firmakunder booker via rejsebureauer