Indehaverne af Aurora Estate Sirly Ylläsjärvi og Heidi Seikkula. (Foto; Aurora Estate | PR)

Lille finsk tophotel lukker om to år

Nu er der sat dato på, hvornår gæster sidste gang kan se nordlyset eller spise i restauranten på det lille boutiquehotel Aurora Estate. Hvad fremtiden for indehaverne byder på, står endnu ikke klart.

Om to år er det slut. Sådan lyder meldingen fra Sirly Ylläsjärvi og Heidi Seikkula. De har sammen udtænkt og sidenhen drevet tophotellet Aurora Estate, der ligger i byen Ylläsjärvi. Den befinder sig i finsk Lapland, hvor det er muligt at se det nordys, som hotellets navn refererer til.

Hotellet har fokuseret på at være en eksklusiv oplevelse. Det er blandt andet kommet til udtryk ved, at det er indrettet med en kapacitet på blot syv værelser i hovedbygningen, der stod færdig i løbet af 2015, hvorefter hotellet åbnede den 12. december samme år.

Næsten præcis ti år efter lukker det dog dørene igen, oplyses det. Ifølge indehaverne underskrev de en 10-årig lejekontrakt, der tilsyneladende ikke bliver fornyet, og derfor bliver den 26. april 2025 sidste åbningsdag på hotellet.

Restaurant og bjælkehytte med sauna
Udover de syv værelser råder Aurora Estate også over en gourmetrestaurant med plads til 50 personer. Køkkenet laver mad, der tager udgangspunkt i lokale traditioner, men de ansatte henter også inspiration fra andre dele af Europa.

Derudover findes der en såkaldt ’jussa pirtti’, der er navnet på en traditionel finsk bjælkehytte. Denne indgår også i driften, da den har plads til 20 spisende gæster, og dermed kan fungere som en forlængelse af selve restauranten, ligesom lokalet også benyttes som mødelokale eller kursusfaciliteter til gæster fra erhvervslivet.

I bjælkehytten er der derudover også en wellness-afdeling, der omfatter en elektrisk sauna, en røgsauna, et spabad samt brusere til de gæster, der trænger til at blive skyllet.

Såvel hytten som røgsaunaen har ligget på den nuværende placering i 15 år, men faktisk har de begge en historie, der strækker sig mere end 100 år tilbage i tiden. Tidligere lå de nemlig på en grund i nærheden, hvorfra de blev flyttet.

Har ikke løftet sløret for fremtidsplaner
Det er Heidi Seikkula, der har fungeret som administrerende direktør for hotellet og restauranten, mens den tidligere MasterChef-deltager og kok på finsk tv Sirly Ylläsjärvi har stået i spidsen for restaurantens køkken.

Endnu har de ikke offentligt fortalt, hvorvidt de agter at åbne endnu et boutique- eller en anden form for hotel, når Aurora Estate lukker. I en samlet erklæring glæder indehaverne sig dog over, at gæster har besøgt hotellet i forbindelse med ophold, virksomhedsarrangementer, bryllupper og fejringer af andre mærkedage.

”Vi er stolte af den førsteklasses service og mad, som vi har været synonym med, og vi er taknemmelige over, at vi har fået lov til at være en del af så mange personers minder. Vi melder lukningen ud nu, fordi vi vil have at vores gæster skal vide, at de fortsat har to år til at nyde den service og de smukke omgivelser, som har gjort Aurora Estate til en elsket destination.”


Relaterede artikler:

Vil have turister til at holde sig fra deres smartphone

Stigning på 10 procent i juleflyvninger med turister

Finlands største hotelprojekt i Helsinki Lufthavn