Ulko-Tammio. (Foto: Visit Kotka-Hamina | PR)

Vil have turister til at holde sig fra deres smartphone

I løbet af sommeren vil turister på en finsk ø blive mødt med en opfordring til at lade telefonen blive derhjemme således, at de i stedet kan lade sig opsluge af naturen og omgivelserne.

I dag har mange mennesker en dagligdag, hvor en væsentlig del af både arbejds- og privatlivet går med at stirre ind i den ene eller anden form for skærm. Ferietiden kan dog være en god anledning til at trække stikket og logge af for en stund.

Det mener man i hvert fald hos Visit Kotka-Hamina, som er en turismeorganisation, der er beskæftiget med at trække turister til forskellige destinationer på østkysten af Finland, og det budskab vil man forsøge at give videre til turister i området.

Derfor har organisationen sammen med den statsejede skovstyrelse Metsähallitus lanceret en ny kampagne, der har til formål at få feriegæsterne til at droppe skærme og sociale medier under ferien og i stedet nyde synet af den finske natur.

Henvender sig til turister
Kampagnen vil blive ført ud i livet via en indsats, hvor turister, der kommer på besøg på øen Ulko-Tammio i den østlige del af Den Finske Bugt i løbet af sommeren, bliver opfordret til at holde sig fra at bruge deres smartphone i den tid, hvor de opholder sig på øen.

I tillæg til opfordringen er der også blevet opstillet skilte forskellige steder på øen med budskabet om, at turisterne bør lade deres telefoner blive i lommen. Formålet er at få de besøgende til at tænke over, hvor meget tid de bruger på deres telefon både i ferier og hverdagen. Det fortæller Yle.

Det oplyses dog, at mobilnetværket på øen ikke bliver sat ud af spil. Turisterne kan fortsat benytte deres telefon, hvis de har et ønske om eller behov for det. Der er udelukkende tale om en henstilling, og det er frivilligt om de besøgende vil tage den til efterretning.

Mange andre indtryk
Budskabet lyder, at en ferie på Ulko-Tammio kan være en god anledning til at foretage en såkaldt detox – som på dansk ville kaldes en afgiftning – i og med, at der er meget andet at koncentrere sig om. Øen er eksempelvis hjemsted for en række sjældne fugle og planter.

”Ulko-Tammio er en af vores nationalparker, og derfor er det gode omgivelse at lave en telefon-detox i,” forklarer Essi Orama, der varetager kommunikationen om kampagnen på vegne af de to organisationer.

”Vi håber, at mange mennesker vil deltage. Sommeren er godt tidspunkt til at sende sine devices på ferie i et stykke tid og i stedet nyde øen, den finske sommer og at bruge tid sammen med familie og venner.”


Relaterede artikler:

Finske Bob W overtager tysk operatør

Stigning på 10 procent i juleflyvninger med turister

Petter Stordalen skal drive stort nyt hotel