Lufthansa fortsætter med jumbojet på indenrigsrute

En Boeing B747-400 fra Lufthansa i Berlins Tegel-lufthavn.

LUFTFART: Efter airberlin krakkede sidste måned, begyndte Lufthansa blandt andet at trafikere den tunge indenrigsrute mellem Berlin og Frankfurt med Boeing B747-400. Lufthansa fastholder brugen af B747 på ruten i hvert fald frem til jul.

Lufthansa har netop besluttet at forlænge brugen af Boeing B747-400 mellem Berlin og Frankfurt. Flytypen med plads til 350 passagerer blev sat ind fra 1. november, men det skulle kun have været for en kortere periode. Nu opretholdes brugen af typen i hvert fald til jul, oplyste Lufthansa i går. Dermed bliver det til mindst 28 yderligere flyvninger med jumbojetten på strækningen. I alt forventer Lufthansa at gennemføre 90 B747-flyvninger mellem Berlin og Frankfurt fra november til juletid. Nogle dage er der både to og tre flyvninger med B747 mellem de to byer.

Samlet har Lufthansa i øjeblikket op til 16 daglige flyvninger mellem Berlin og Frankfurt – hvor der dog også bruges mindre flytyper end B747, f.eks. Airbus A321 med plads til 200 passagerer.

Dyrere indenrigsbilletter
Siden airberlin stoppede med at flyve tysk indenrigs i forbindelse med sin konkurs er priserne på en lang række tyske indenrigsruter steget i snit op til 32 procent, viser en analyse fra hjemmesiden MyDealz.de

Hjemmesiden har sammenlignet priserne på 25 tyske indenrigsruter fra oktober i forhold til denne måned.

I et af de mere ekstreme eksempler fandt MyDealz.de eksempel på, at en returflyvning mellem München og Düsseldorf var steget fra de 50 euro, airberlin krævede i starten af oktober til at samme strækning i sidste uge af denne måned kostede 190 euro – en stigning på 280 procent.

Lufthansa øger på tysk indenrigs
Ifølge Lufthansas koncernchef, Carsten Spohr, betød tabet af airberlin på tysk indenrigs omkring 60.000 færre udbudte månedlige flysæder indenfor Tyskland. Koncernchefen sagde også, at Lufthansa vil øge sin betjening af det tyske indenrigsmarked med op til 1.000 flyvninger om ugen.

Relaterede artikler:

Lufthansa og Easyjet tager hovedparten af Air Berlin

Sidste flyvning med airberlin

airberlin fløj fire millioner passagerer til Københavns Lufthavn