Lufthansa-gruppen julede for rejsebranchen

Hovedparten af teamet fra Lufthansa Group i Danmark ved julearrangementet sidste uge på Hotel Kong Arthur i København.

LUFTFART: Lufthansa Group havde forleden rejsebureauagenter, der booker mange sæder hos gruppens flyselskaber, til sin årlige julesammenkomst i København.

Der var 108 eXperts-rejsebureauagenter med speciale i Lufthansa-gruppens produkter til den årlige sammenkomst på Kong Arthur-hotellet i København. Den blev i år holdt for 8. gang i træk. Ved sammenkomsten var der traditionen tro gløgg, æbleskiver, ris a la mande og lodtrækning om præmier for deltagerne i quizzen.

Flyselskaberne i Lufthansa-gruppen, blandt andre Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa og Swiss, har årligt cirka 10.000 flyvninger til Danmark, primært til København fra Bruxelles, Frankfurt, München, Wien og Zürich, men også til Danmarks næststørste lufthavn, Billund, med Brussels Airlines fra Bruxelles og Lufthansa fra Frankfurt.

Ny overenskomst med Lufthansa-piloterne
Sammenkomsten på Kong Arthur blev holdt torsdag i sidste uge. Samme dag kunne Lufthansa meddele, at 80 procent af de afgivne stemmer om en ny overenskomst for selskabets piloter lød på et ja.

Den nye overenskomst rækker frem til 2022 og er indgået mellem Lufthansa og fagforeningen Vereinigung Cockpit, der repræsenterer 5.400 piloter. Lufthansa har de seneste år været plaget af mange strejker blandt sine piloter, men problemerne skulle nu være løst, så der er sikret arbejdsro.

Den nye overenskomst giver Lufthansa en 15 pct. nedsættelse af sine strukturelle omkostninger til piloterne, herunder pensioner, ligesom pensionsalderen for piloterne stiger til 60 år.

Omvendt har piloterne ud over lønstigninger på over 10 pct. frem til 2022 fået med i aftalen, at væksten fortsætter hos Lufthansa, Lufthansa Cargo og Eurowings – frem for i Lufthansas lavprisselskaber.

Aftalen siger bl.a. også, at Lufthansa, Lufthansa Cargo og Eurowings mindst skal have 325 fly ved udgangen af 2022. I den periode skal gruppen ansætte over 700 nye piloter, og der vil komme mindst 600 nye udnævnelser til kaptajner.

Relaterede artikler:

Første Lufthansa A380 færdig i Dresden

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs