Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

En Boeing B747 fra Lufthansa i Berlins Tegel-lufthavn.

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.

Lufthansa Group, der blandt andet omfatter Austrian, Brussels Airlines, Eurowings og Swiss udbyder i denne vintersæson mindst 700.000 ekstra flysæder, primært på tysk indenrigs, men også på flyvninger til og fra Tyskland fra Østrig og Schweiz.

Forøgelsen kommer navnlig, oplyste Lufthansa Group i går, for at tilføre ekstra flysæder på ruter airberlin også betjente frem til sit krak med udgangen af sidste måned.

På en lang række ruter betjent af Lufthansa eller nogle af datterselskaberne har de forøget kapaciteten med i snit 25 procent – på nogle ruter op til 60 procent. Dermed afdækker de omkring 45 procent af den kapacitet, airberlin udbød, oplyser Lufthansa.

Lufthansa meddelte forleden, at man frem til jul fortsætter betjeningen af en af Tysklands største indenrigsruter, Berlin til Frankfurt, med en Boeing B747-400 med plads til 350 passagerer. I alt vil Lufthansa gennemføre 90 B747 flyvninger fra Berlins Tegel-lufthavn til sin hovedlufthavn, Frankfurt. Ruten bliver også betjent af det største medlem af Airbus A320-familien, A321, der rummer 200 passagerer. Netop A321 skal efter jul primært flyve Berlin-Frankfurt for det tyske Star Alliance-medlem.

Også fra Lufthansas næststørste lufthavn, München, skrues der op for tysk indenrigs gennem vinterfartplanen. Der bliver mange hundrede ekstra flyvninger fra Bayerns hovedstad til Berlin, Hamborg, Düsseldorf og Køln.

Ligeledes får Lufthansa syv ekstra ugentlige flyvninger fra Frankfurt til Berlin og 14 ekstra ugentlige fra Frankfurt til Düsseldorf.

Lufthansa betjener nu også to af airberlins tidligere langruter. Der er fem flyvninger om ugen fra Berlin til New York samt tre om ugen mellem Düsseldorf og Miami.

Lufthansa gennemfører de mange ekstra flyvninger primært med eget materiel mens også med indlejede fly og besætninger fra andre flyselskaber.

Også ekstra flyvninger fra andre selskaber
I dette vinterprogram har Austrian øget sin betjening fra Wien til Berlin Tegel med yderligere 14 ugentlige flyvninger – samt andre 14 ekstra fra den østrigske hovedstad til Düsseldorf.

Og naboerne i Schweiz, Swiss, har indsat 21 ekstra flyvninger om ugen fra Zürich til Berlin samt 15 ekstra fra Zürich til Düsseldorf.

Ikke til København og Sverige
Lufthansas tyske datterselskab Eurowings havde tidligere bebudet åbning af en række ruter fra Berlin til flere udenlandske lufthavne på strækninger, airberlin tidligere betjente.

Men forleden trak Eurowings hornene til sig og droppede en række af de planlagte udvidelser fra Berlin. Det gælder blandt andet Berlin-København, som selskabet ville have fløjet seks gange om ugen fra midten af januar, de seks ugentlige fly fra Berlin til Gøteborg samt ligeledes seks ugentlige fly til Stockholm.

Blandt de andre aflyste Eurowings-åbninger fra Berlin er ruter til Karlsruhe/Baden-Baden, polske Krakow, Lanzarote, Malaga og Milano.

Relaterede artikler:

Lufthansa og Easyjet tager hovedparten af Air Berlin

Lufthansa tester nye billigbilletter i Skandinavien

EU undersøger om Lufthansas GDS-gebyrer er lovlige

x

Læs Også

Ny EU-dom øger flypassagerers ret ved strejker

Trafikstyrelsen i Danmark må ændre praksis efter ny dom fra EU-Domstolen om at strejke hos flypersonale alligevel ikke er en ”usædvanlig omstændighed” – og at passagererne derfor har krav på kompensation.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

5.500 heste på vingerne i Schiphol

Ifølge den hollandske storlufthavn er heste den type pattedyr, Schiphol har flest af om året. Og afhængig af, hvad ejeren vil betale, kan de flyve på economy, business eller first class…

Air Canada og Air China i kæmpe joint venture

De skal i fremtiden dele en omsætning på forventelig seks til syv milliarder kroner på trafik mellem Kina og Canada. Forhandlinger har stået på i fire år.

Potentiale for flere CPH-ruter til Frankrig

I sommersæsonen 2018 er der 13 ruter fra Københavns Lufthavn til franske lufthavne, og der er potentiale for endnu flere, lyder det fra hovedstadslufthavnen.

Direkte ruter til Australien fra europæiske storbyer

Qantas overvejer flere ruter til Europa, efter det australske flyselskab har oplevet stor succes med den direkte rute mellem Perth og London Heathrow.