8.000 nye medarbejdere til flyselskab i 2018

Lufthansa skal have yderligere 2.500 kabineansatte i indeværende år, og den tyske luftfartskoncern har planer om at ansætte i alt 8.000 nye medarbejdere.

Tysklands flyvende gigant er igen på udkig efter kvalificerede medarbejdere til at varetage stillinger i luften såvel som på jorden. Tusindvis af nye medarbejdere.

Lufthansa Group har meldt ud, at der bliver behov for 8.000 nye ansatte i koncernen. Størstedelen af dem vil være kabinepersonale, der skal ansættes i flyselskaberne Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS, Brussels Airlines og Eurowings, som alle er en del af Lufthansa Group.

Lufthansa, får brug for flest med samlet 2.500 kabineansatte på baserne i Frankfurt og München. I alt vil der blive ansat 4.000 nye kabinemedarbejdere.

“Lufthansa er stadig en af de mest attraktive virksomheder i Tyskland og er den ideelle arbejdsgiver for mange ansøgere. Sidste år blev over 100.000 ansøgninger indsendt til vores karriereportal Det er vi meget stolte af. Vi er meget tilfredse med, at vi kan ansætte mere end 8.000 medarbejdere igen i år,” siger Bettina Volkens, der er koncerndirektør med ansvar for HR & Legal Affairs.

Stor interesse 
Også i 2017 var der et stort behov for nye medarbejdere. Her gennemførte Lufthansa Group rekrutteringsmøder for potentielle kabineansatte, og det skabte stor interesse. Over 4.500 mennesker deltog i møderne, og næsten 6.000 meldte sig til ved de almindelige ansøgningsdage i Frankfurt. I alt fik næsten hver tredje ansøger et tilbud om ansættelse.

Lufthansa Group skal også ansætte medarbejdere i andre dele af koncernen. Planen er derfor blandt andet også at finde 500 nye folk til stillinger i Lufthansa Technik på forskellige lokaliteter. Og Austrian Airlines har blandt andet brug for nye piloter og ansatte ved check-in.

Der er også særligt håb for den unge del af befolkningen, der ønsker at arbejde for Lufthansa Group. Efter planen skal der optages 250 nye elever på en særlig ungdomsuddannelse, der foregår rundt om i hele Tyskland. Der udbydes i alt 10 studieretninger og 30 lærlingeuddannelser. Man kan for eksempel uddanne sig til maskinmekaniker, speditør eller til job inden for logistik.

Flyselskabet Lufthansa er med 38.000 medarbejdere den største arbejdsgiver i Frankfurt og delstaten Hesse.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa nyansætter 3.000 i år

Lufthansa Group skærer ned på catering

Ansatte pryder nyt fly

x

Læs Også

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.

Norwegian øger i Københavns Lufthavn

I årets sommersæson får lufthavnens næststørste flyselskab otte procent flere flysæder sammenlignet med sidste år - der kommer blandt andet nye ruter.