Silver Dawn er nyeste skib hos ultra deluxe-rederiet Silversea Cruises, og et af rederiets tre største skibe. PR-foto: Silversea Cruises.

Luksuskrydstogtrederi modtager sit 10. skib

Silversea Cruises fra Royal Caribbean Group har fået nøglerne til sit 10. krydstogtskib. Silver Dawn med plads til 596 gæster og en besætning på 414 begynder at sejle i Middelhavet næste forår.

Silver Dawn, som netop er overdraget fra det italienske skibsværft Fincantieri til også italienske Silversea Cruises, er søsterskib til Silver Muse og Silver Moon.

De tre skibe i Muse-klassen, Silver Muse og Silver Moon samt nu Silver Dawn, er Silverseas største skibe med plads til 596 passagerer. Før havde det indtil da privatejede italienske rederi holdt sig til skibe med plads til 3-400 gæster.

Silversea Cruises, der på verdensplan er blandt de førende rederier indenfor ultra deluxe, hører under Royal Caribbean Group.

RCG har tre sejlende varemærker. Det største er mainstream-produktet Royal Caribbean International, fulgt af det lidt finere Celebrity Cruises og så highend Silversea Cruises. RCG ejer også 50 procent af TUI Cruises.

Silver Dawn, der har kostet cirka 2,4 milliarder kroner, sættes i trafik til foråret og skal primært sejle forskellige krydstogter i Middelhavet.

Det 213 meter lange skib, der indregistreres på Bahamas, har 298 suiter og plads til i alt 596 gæster. Hertil kommer en besætning på 414. Samtidig er Silver Dawn det tredje nye skib i Silverseas flåde siden starten af sidste år – lige før coronakrisen også ramte krydstogtbranchen. Silversea Cruises er i øvrigt et af de rederier der kræver, at alle passagerer og besætningsmedlemmer er færdigvaccineret.

Luksus ombord
Silver Dawn har flere restauranter, spa- og fitness, kasino, teater og så videre. Skibets otte restauranter har rederiets nye SALT-koncept, Sea And Land Taste, der sætter fokus på gastronomien på de destinationer, skibet besøger.

”Når vi nu modtager Silver Dawn som vores tiende skib, når vi samtidig en milesten i vores mission om at tilbyde vores gæster en sejlende verden af luksus,” siger Roberto Martinoli, administrerende direktør for Silversea Cruises, i en pressemeddelelse.

Der er brugt 95.500 liter maling på at male Silver Dawn udvendig som indvendig, skibet har blandt andet også 1,6 kilometer elektriske kabler.

Silver Dawn er tredje skib i den såkaldte Muse-klasse. Royal Caribbean begyndte i 2018 at opkøbe Silversea Cruises. Royal Caribbeans to største konkurrenter, amerikanske Carnival og Norwegian Cruise Line, NCL, har også ultra deluxe-produkter i deres portefølje. Carnival har rederiet Seabourn, mens NCL kontrollerer Regent Seven Seas Cruises.

Relaterede artikler:

Stor krydstogtkoncern får ny nordisk salgsdirektør

Stort rejsebureau søsætter ny niche til luksusrejser

Præst velsignede nyt krydstogtskib