Internationale fodboldberømtheder har sammen med fodboldorganisationer bidraget til skabelsen af det nye fodboldmuseum i Madrid. Pressefoto via Den Spanske Stats Turistbureau.

Madrid åbner unikt fodboldmuseum

Legends – det angiveligt største museum i fodboldens historie – er åbnet i Madrid. Museet er et samarbejde mellem blandt andet den bedste spanske fodboldrække, La Liga, samt UEFA og FIFA.

Fodboldmusset ”Legends – The Home of Football” bliver den største fodboldoplevelse i hjertet af Madrid. Formålet med museet er at beskytte og videregive oplevelser af historiske øjeblikke fra verdens største sports passion, fodbold, skriver Den Spanske Stats Turistbureau i en pressemeddelelse.

Museet ligger ved Puerta del Sol i centrum af den spanske hovedstad. Her har Legends netop slået dørene op. Legends tilbyder ”en fantastisk gennemgang af nogle af de mest spændende øjeblikke i fodboldens historie gennem en kronologisk tur med den mest avancerede teknologi med blandt andet 4D-oplevelser.”

Museets gæster kan betragte den angiveligt mest komplette samling af genstande i fodboldens historie, der består af tusindvis af autentiske stykker fra fodboldlegender og stadig aktive spillere.

På museets over 4.000 kvadratmeter på syv etager, kan besøgende blandt andet se støvler og bolde brugt af nogle de første verdensmestre, af legender som Diego Maradona, Pelé, Cruyff (hollænderen hed oprindeligt Hendrik Johannes Cruijff), Paolo Rossi, Di Stefano, Messi, Zinedine Zidane, Andrés Iniesta eller Cristiano Ronaldo – både fra klubhold og landshold.

Og der er også trøjer fra bysbørnene Real Madrids ærkerivaler, FC Barcelona.

Samler af elitefodboldrelikvier
Bygningen med det nye fodboldmuseum har også et gastronomisk rum på dens tagterrasse, La Liga 29’s restaurant med udsigt over Madrid; ligeledes er der en stor souvenirbutik, virtual reality-oplevelser og meget andet.

Arkitekten bag projektet med fodboldmuseet ”Legends – The Home of Football” er Marcelo Ordás, der ifølge pressemeddelelsen fra Den Spanske Stats Turistbureau er anerkendt som en af vigtigste samlere af elitefodboldrelikvier fra hele verden fra de vigtigste fodboldforbund, fodboldklubber, spillere og førende mærker i fodboldindustrien samt af for eksempel det europæiske fodboldforbund, UEFA, samt FIFA (Fédération Internationale de Football Association), også kendt som verdens fodboldforbunds organisation.

 

Relaterede artikler:

Sportsturisme er stigende indtægtskilde i Spanien

Landsholdshotel udvider for 100 millioner kroner

Dansk fodboldsucces øger DBU’s rejseudgifter