Mænd tjener meget mere hos easyJet

Arkivfoto fra easyJet.

LUFTFART: Ifølge britisk lovgivning skal alle virksomheder med over 250 medarbejdere oplyse lønforskel mellem mandlige og kvindelige ansatte. Der er store forskelle hos easyJet, viser ny opgørelse.

I nogle tilfælde tjener mandlige ansatte hos easyJet i snit 51,7 procent mere end deres kvindelige kolleger, viser opgørelsen fra Europas næststørste lavprisselskab.

easyJet havde ved opgørelsens afslutning 1.407 mandlige piloter og 86 kvindelige. Dermed har easyJet også langt flere mænd som kaptajner, der får en højere løn en andenpiloter. Blandt de kabineansatte var der lige over 2.000 kvinder og 898 mænd.

easyJet oplyser i sin opgørelse, at den gennemsnitlige årsløn for piloter er cirka 750.000 kroner, mens en kabineansat i snit har en årsløn på under 210.000 kroner.

Det betyder, skriver avisen The Telegraph, at de mandlige ansatte hos easyJet i den højeste halvdel blandt selskabets lønomkostninger tjener 89 procent af de udbetalte lønninger, mens kvinderne i den nederste halvdel af lønskalaen samlet tjener små 69 procent af den udbetalte lønsum.

easyJet forklarer i sin opgørelse lønforskellene mellem kønnene med, at de er meget påvirket af lønniveauet hos piloterne, hvor der er langt flere mænd end kvinder. Omvendt, understreger easyJet, har man iværksat et program for at tiltrække flere kvinder som piloter. Målet er, at kvinder indenfor nogle år mindst skal udgøre 20 procent af flyselskabets piloter.

easyJet har kvinde som koncernchef – lidt endnu
Til gengæld har easyJet siden 2010 haft en kvinde, Carolyn McCall, som koncernchef. Hun har dog fået nyt arbejde og stopper ved årsskiftet, hvor hun afløses af en mand, svenske Johan Lundgren.

Det er britisk lovgivning, at offentlige og private virksomheder med mere end 250 medarbejdere årligt skal levere en offentlig tilgængelig rapport om lønforskelle mellem mænd og kvinder.

Relaterede artikler:

Svensker ny koncernchef for easyJet

Easyjet søger 1.200 nye i kabinen

Easyjet ønsker ny europæisk licens