Malaysia starter nyt flyselskab

8431161-flymojoMalaysia har givet starttilladelse til et nyt statsligt flyselskab og køber samtidig 20 CS100 hos Bombardier til en samlet pris på godt 10 milliarder kroner.

Det nye flyselskab får navnet ’Flymojo’ og ifølge business.dk hænger etableringen sammen med de voIdsomme tab af menneskeliv, Malaysia Airlines har været ude for i det forløbne år.

Ud over de 20 CS100, der har plads til 125 passagerer, har man sikret sig option på yderligere 20 fly.

Ifølge en pressemeddelelse fra Bombardier siger den Malaysiske vicetransportminister Aziz Kaprawi, at det nye selskab skal forbinde de malysiske storbyer og skabe forbindelser til resten af regionen.

Sidste år blev Malaysia Airlines ramt af to ulykker. Først forsvandt Flight MH370 på mystisk vis og er aldrig fundet. Få måneder senere blev Flight MH17 et af selskabets fly skudt ned over Ukraine.

Der er ingen officiel meddelelse om, hvornår det nye flyselskab kommer på vingerne. Lokale medier gætter på alt fra oktober i år til foråret 2016.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.