Man har jo lov at fortryde

3
Michael O'Leary.
Michael O’Leary.

MANDAGSKLUMME: På grund af en brand i Dublin Lufthavn måtte Michael O`Leary aflyse et Ryanair pressemøde i Danmark. Men nu kommer han igen i morgen med samme budskab. Hvad er mon det? Man har jo lov at gætte.

Af Ejvind Olesen

Tænk hvis nu Michael O`Leary kommer for at sige undskyld.

Undskyld til de danske fagforeninger. Undskyld hvis han har sagt noget mindre pænt om SAS. Undskyld fordi han gik i Arbejdsretten for at forhindre en blokade. Det var da kun ret og rimeligt at blokere for Ryanair, når de ikke ville opføre sig, som man forventer, når man har en særlig dansk model at tage hensyn til. Det skal de sandelig ikke høre noget for.

Tænk, hvis han siger, at han nu vil oprette et dansk selskab. Plastre danske lufthavne til med nye ruter. Med personale på danske overenskomster. Ja, piloterne vil få SAS-lønninger. Det bliver også lidt billigere end Ryanairs egen!

De ansatte i et nyt Danair – det navn vil han købe for et millionbeløb – vil få overenskomster, søndagsbetaling og otte ugers årlig ferie. Og løn under sygdom naturligvis.

Hvis Lizette Risgaard ikke bliver ny formand for LO, vil hun få tilbudt en stilling som højt gageret HR-chef i det nye Danair.

Han vil fortælle, at Danair allerede har planerne klar.

Man vil flyve fra Rønne til Kaliningrad med faste daglige forbindelser. Odense vil få en halv snes ruter om ugen til Malta.

Sønderborg med businessclass og mad fra Falsled Kro får en eksklusiv rute til Minsk.

Mine gamle venner i Esbjerg får deres London-rute tilbage med masser af afgange.

Karup er der også tænkt på. Den daglige rute skal gå til Verona, så vestjyderne kan køre ud til deres yndlingspladser ved Gardasøen.

Stauning skal da også have rutefly igen. Der bliver oprettet en ny direkte rute til Guernsey på Kanaløerne. Der er en god vestenvind begge steder.

I Aalborg ser man helt væk fra at få rabat. Det gør slet ikke noget. Det er en moderne og venlig lufthavn. Danair vil flyve daglig mellem Aalborg og Dublin. Fordi de to byer har så meget tilfælles. Der er masser af pubber og barer i Dublin. Aalborg har Jomfru Ane Gade. Irerne skuffer næsten altid deres fans i fodbold. Det gør Aa.B også.

Til slut kunne der stå i Michael O`Learys manuskript fra sidste uge: ”Jeg vil give en stor undskyldning til det danske folk. For det bliver på den måde meget dyrere at flyve med os i fremtiden.”

Vi venter spændt på i morgen.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

3 Comments on "Man har jo lov at fortryde"

Notify of
avatar
Olfert Kristensen
Olfert Kristensen

Det er svært at se logikken i at være imod at dansk arbejde skal betales med dansk løn og dansk skat….men sådan er vi jo så forskellige.

Lennart P
Lennart P

Seriøst?
Nej, men en masse ord uden den større mening og tanke. Ikke engang en ordentlig satire.
Om igen Ejvind, du kan meget bedre. 🙂

Jesper
Jesper

Meget flot artikel. Simpelhen vanvittig flot. Man er ingenlunde i tvivl om hvad budskabet er. Sarkasmen er nok det flotteste. Her kommer lidt retur :-)Opretter O’Leary mon også i samme moment et selskab, som tager hånd om “journalister” der for længst har udtjent deres værnepligt? Måske endda med mad, der ikke er vacuumpakket og med søde “pin-up girls” i Danair uniform til at severe den? Du skal se Ejvind Olesen – i enden blir alting godt.

wpDiscuz