Et kig udover havnen i Maltas hovedstad, Valletta, der i indbyggertal regnes som den mindste i EU. Foto: Malta Tourism Authority.

Manchester United på banen for kendt rejsemål

Nyt samarbejde mellem Maltas Turistråd og Manchester United skal øge kendskabet til middelhavsøen – blandt andet gennem eksponering på den berømte hjemmebane, Old Trafford.

M&M får nu en ny betydning – i dette tilfælde bliver det Manchester og Malta.

Manchester United, en af verdens mest berømte fodboldklubber, og Maltas regering har netop indgået et flerårigt samarbejde, der skal gøre Malta kendt som rejsemål over for klubbens store fanbase. Såvel på Man Uniteds hjemmebane, Old Trafford, som på fodboldklubbens egne medier.

Østaten Malta i Middelhavet – sådan cirka mellem Tunesien og Italien – har i øvrigt en af verdens ældste officielle Manchester United fanklubber, der for nylig fejrede 60-års jubilæum.

Som en del af samarbejdet skal Maltas turistråd, Visit Malta, og Manchester United sammen inspirere klubbens fans over hele verden til at udforske Maltas mange rejseoplevelser.

Aftalen med Manchester United giver også Visit Malta eksponering under holdets hjemmekampe samt på klubbens digitale platforme, på sociale og i trykte medier, hedder det i en pressemeddelelse. Det oplyses ikke, hvor meget Maltas turistråd har betalt for at blive markedsført via Manchester United.

Men Sean Jefferson, direktør for partnerskaber hos Manchester United, siger i pressemeddelelsen:

”Manchester United har stærke bånd til Malta, hver sæson byder vi velkommen til hundredvis af maltesiske fans på Old Trafford. Vi er stolte af at blive associeret med landet og ser frem til at samarbejde med Maltese Tourism Ministry og Malta Tourism Authority om at øge kendskabet til rejsemålets.”

Direkte flyruter fra Danmark
Der er sæsonruter fra Danmark til Malta, der har knap en halv million indbyggere. Norwegian flyver direkte fra København, mens Ryanair har rute fra Billund.

Med 2,6 millioner turister fra det meste af verden – en stigning på over 14 procent sammenlignet med 2017 – satte østaten sidste år ny turistrekord.

Der var sidste år 128.320 nordiske ankomster – det næsthøjeste antal nogensinde – til Malta. De nordiske besøgende havde i alt 941.335 overnatninger på destinationen og brugte lidt over 118 millioner euro, cirka 885 millioner danske kroner, oplyser Malta Tourism Authority.

Ifølge landets turistråd, Malta Tourism Authority, skyldes den positive udvikling især stigende interesse for at besøge Malta udenfor højsæsonen. Her er priserne billigere på for eksempel hoteller ligesom der er mindre trængsel fra andre turister.

Relaterede artikler:

Marriott scorer stor aftale med Manchester United

Malta satte atter turistrekord

Malta skal have vist flaget i Norden