Rejser i udlandet uden rejseforsikring kan være ruinerende dyrt, hvis uheldet er ude. Her pressefoto fra Airbus med en H135-redningshelikopter fra franske SAF Group.

Mange danskere rejser uden forsikring

På seneste ferie i udlandet rejste én ud af ti danskere ”helt uden rejseforsikring,” viser analyse fra Codan, der oplyser, at udgifter ved en ulykke hurtigt kan koste over 100.000 kroner.

En ny rundspørge, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for forsikringsselskabet Codan blandt 1.000 danskere, viser, at 10 procent på den seneste rejse i udlandet var afsted uden en rejseforsikring.

”Selvom det ”kun” drejer sig om hver tiende, så er det et højt antal, når man tager i betragtning, hvad manglende rejseforsikring på ferien kan koste. Vi har eksempler på, at udgifterne efter en ulykke i udlandet kan koste over 100.000 kroner for hospitalsophold og hjemtransport,” siger Camilla Amstrup, privatkundedirektør i Codan, i en pressemeddelelse.

Kommer den rejsendes indcheckede flybagage ikke frem samtidig med den rejsende, er flyet aflyst, eller i den mere alvorlige afdeling, kommer man ud for en ulykke eller bliver syg, vil en rejseforsikring typisk dække.

Danskere på rejse i EU har via EU’s blå sygesikringsbevis ret til sundhedsydelser på de samme vilkår, der gælder for borgerne i det land, de opholder dig i. Men kortet dækker blandt andet ikke hjemtransport, og man kan risikere egenbetaling ved lægebesøg og køb af medicin.

”Det er heldigvis de færreste, som får ødelagt rejsen, men det sker alligevel – og her er det en enormt god idé med en rejseforsikring. Ellers risikerer man for eksempel ikke at blive kompenseret for skaderne eller selv at skulle betale dyrt for sygdomsophold eller hjemtransport,” siger Camilla Amstrup.

Kun 26 procent har permanent rejseforsikring
Ifølge Codan/You Gov-analysen, der blev foretaget tidligere denne måned, havde kun hver fjerde, 26 procent, af de 1.000 medvirkende en permanent rejseforsikring som en del af en pakke (for eksempel via indboforsikring) eller en fast separat rejseforsikring, for eksempel hos Europæiske ERV Rejseforsikring eller Gouda Rejseforsikring.

Ud over en standard rejseforsikring kan rejsende have behov for en udvidet – og dermed dyrere – rejseforsikring, hvis det for eksempel gælder en skirejse, et af de områder, hvor flest kommer galt afsted og hvor det koster mest.

”Hvis man må afbestille rejsen, og ikke kan få pengene igen for ophold og flybilletter, eller kommer til skade på ski, så kræver det hos Codan en ekstradækning. Derfor er det en god idé at tjekke sin rejseforsikring inden afgang,” siger privatkundedirektør Camilla Amstrup fra Codan.

Relaterede artikler:

Forsinket flypassager mistede 19.000 kroner

Alarmcentral klar til travl sommer

Husk det blå kort og rejseforsikring til sommerferien