Mange flere klager over flytrafik

stockholm-arlanda-passagerer-lufthavnI 2009 klagede 219 af forsinkede flyrejsende til Trafikstyrelsen. Det tal nåede sidste år op på 975 klager.

”De mange flere sager tyder på, at passagerne er mere bevidste om deres rettigheder ved forsinkelser og aflysninger”, siger seniorrådgiver Asta Ostrowski fra Forbrugerrådet Tænk.

”Desværre tyder de mange sager også på, at ikke alle flyselskaber giver passagerne det, de har krav på”, siger Asta Ostrowski til dr.dk.

Siden 1. januar har Trafikstyrelsen kunnet træffe bindende afgørelser, når passagerne klager over eksempelvis flyforsinkelser. Tidligere kom styrelsen udelukkende med en udtalelse, som selskaberne ikke var tvunget til at rette sig efter, men det er altså nu ændret.

”Hvis vi træffer en afgørelse til kundens fordel, og flyselskabet ikke følger afgørelsen, så melder vi selskabet til politiet”, siger kommunikationsmedarbejder i Trafikstyrelsen Mads Gundelund Gerlach.

I stedet for at klage til Trafikstyrelsen kan utilfredse flypassagerer køre en almindelig retssag eller føre en småsag, hvor de skal betale en retsafgift på 500 kroner. Til gengæld skal de ikke betale for en advokat.

Forbrugerrådet Tænk så gerne, at der blev etableret et rejseankenævn, som kunne behandle passagernes klager.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.