Rejsende i Københavns Lufthavn. (Foto: Københavns Lufthavn | PR)

Mange vil give rejseråd til danskerne

Den seneste tid har det ikke skortet på råd til danskere, som skal på ferie i udlandet. Nu deler forsikringsselskab flere fifs, som man mener, kan være til gavn for turister, der ender i en knibe.

At skolerne fredag i sidste uge bandt sløjfe på det netop overståede skoleår og sendte eleverne på sommerferie blev traditionen tro startskuddet til, at den absolutte højsæson for ferierejser for danske turister gik i gang.

I løbet af resten af juni samt juli og august vil mange danskere drage på ferie, og derfor er en anden tradition også blevet holdt i hævd. Forskellige aktører har nemlig benyttet anledningen til at dele en række råd, som turisterne i deres optik bør skrive sig bag øret.

Det kan eksempelvis være, hvorledes danskere, som tager på kør-selv-ferie, bør forholde sig, hvis uheldet er ude, eller hvad turister skal være opmærksomme på, når de reserverer enten et hotelværelse eller en lejebil via en bookingplatform.

Anbefaler at benytte app
Nu har rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV også meldt ind med fem råd, der skal medvirke til, at danskere på rejse i udlandet undgår at komme i klemme, hvis ikke hele ferien bliver lige så idyllisk, som man havde forestillet sig hjemmefra.

Først og fremmest foreslår selskabet, at man downloader app’en Rejseklar fra Udenrigsministeriet, hvis årets ferierejse går til en destination i udlandet. Den har en særligt nyttig funktion, forklarer Peter Steen Olsen, der er økonomidirektør og talsmand hos Europæiske ERV.

”App’en har den fordel, at du kan tilmelde dig Danskerlisten, så Udenrigsministeriet kan kontakte dig, hvis der skulle opstå en alvorlig hændelse eller en akut krise det sted, du holder ferie.”

Rejsende, der skal flyve til deres feriedestination, anbefales ligeledes at ankomme til lufthavnen i god tid. Sidste år opstod der grundet travlhed og for få ansatte kaotiske tilstande i en del lufthavne, og ”det er svært at forudsige” om det samme vil gøre sig gældende i år, lyder det.

Skriv numre og adresser ned
Et andet tip er, at flypassagerer bør overveje at rejse let og pakke så meget som muligt i håndbagagen. Ifølge Europæiske ERV kan det i den henseende være en god tid at rulle sit tøj i stedet for at folde det.

”Mange rejsende oplever på et eller andet tidspunkt, at deres bagage bliver forsinket eller simpelthen forsvinder. Hvis du kan have alle dine ting i håndbagagen i stedet for en indchecket kuffert, så anbefaler vi dette,” fortæller Peter Steen Olsen.

Derudover rådes danskere også til at tjekke deres eventuelle rejseforsikring og skabe sig et overblik over, hvordan de er dækket i forskellige situationer, der kan opstå undervejs.

Det kan desuden også være en god idé at udfærdige en liste med kontaktoplysninger på eksempelvis flyselskabet, rejsearrangøren, ens forsikringsselskab og andre relevante parter således, at man har disse ved hånden og ikke først skal i gang med at lede efter dem, hvis der nu skulle ske noget uforudset undervejs på ferien.


Relaterede artikler:

Ombyggede camper vans kan give ferieudfordringer

Forbruger Europa advarer igen om bookingplatforme

Europæiske ERV samler nordisk funktion i Danmark