I en netop offentliggjort undersøgelse har en række danske rejsende sat ord på de potentielle hændelser, som de er nervøse for, skal indtræffe, når de rejser til udlandet i løbet af sommeren.
Skolernes sommerferie venter lige om hjørnet, og dermed er der udsigt til, at der bliver mere travlt end sædvanligt i landets lufthavne.
I forbindelse med at højsæsonen er lige oppeover, har Europæiske ERV lavet en undersøgelse blandt 543 danskere. Omdrejningspunktet for spørgsmålene er, hvilke hændelser – hvis nogen – de adspurgte forbrugere er meget nervøse for vil indtræffe på deres ferierejse i løbet af sommeren.
Hver respondent havde mulighed for at vælge tre svarmuligheder ud fra en fremsendt liste. 52 procent svarede, at de ikke er nervøse for noget, mens otte procent også valgte ’ved ikke’.
Derudover er der blevet udpeget en række forskellige situationer, som de ferierejsende forbrugere ser på med mere eller mindre bekymret mine, fortæller forsikringsselskabet.
Fra sygdom til terrorangreb
Det er særligt risikoen for, at den adspurgte eller et af dennes familiemedlemmer bliver syg før, under eller efter ferien som er en kilde til nervøsitet. 25 procent har valgt denne svarmulighed, mens flystrejker med 15 procent kommer på andenpladsen.
Dernæst følger tyveri, hvilket ni procent erklærer sig nervøse for. Såvel lange køer og ventetid samt ekstremt vejr såsom hedebølger, oversvømmelser og lignende bekymrer otte procent hver især, mens seks procent tænker på, at destinationen kan blive ramt af et terrorangreb.
Slutteligt følger risikoen for en ny pandemi eller epidemi, hvilket fire procent af respondenterne har anført som noget, de er nervøse for, og på sidstepladsen finder man overfald, da tre procent har svaret dette, da de blev adspurgt af Europæiske ERV.
Kalder det forståeligt
Peter Steen Olsen, der er økonomidirektør og talsmand for Europæiske ERV, mener ikke overraskende, at det kan være en god idé at tegne en forsikring for de rejsende, som er nervøse forud for, at rejsedagen oprinder.
”For nogen kan det også være lidt utrygt, at man for eksempel ikke kender sundhedsvæsenet i udlandet. Hvis man har sin rejseforsikring hos os, kan man altid kontakte vores alarmcentral, der altid kan hjælpe og henvise til hospitaler og læger, som giver behandling i god kvalitet.”
Han forstår desuden den bekymring som risikoen for en strejke i dele af luftfart kan føre til hos nogen.
”Vi anbefaler, at man henvender sig til sit flyselskab eller rejsebureau, hvis ens rejse er påvirket af en strejke,” lyder det fra økonomidirektøren.
”Hvis aflysningen eller forsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder som for eksempel naturkatastrofer, krig og lockout har man desværre ikke ret til kompensation. Så det er derfor forståeligt, at nogle vil være bekymrede for, at der vil opstå en flystrejke, som vil påvirke deres ferie.”
Relaterede artikler:
Her er danskernes 10 største rejsemål til sommer