Markant billigere flybilletter

airplane-wallpaper-3Flyselskaberne har nedsat billetpriserne, fordi brændstoffet er blevet billigere. Flyselskaberne tjener globalt flere penge, men aktiekurserne er faldet.

De gennemsnitlige billetpriser er faldet med 5% i forhold til samme tid sidste år. De faldende priser ventes at fortsætte endnu nogle måneder, hvorefter prisen vil flade ud, fordi brændstofpriserne igen er svagt stigende.

Det er IATA, der har beregnet den globale udvikling i billetpriserne. Prisfaldet kan udelukkende knyttes til de lavere udgifter til brændstof, skriver finans.dk.

For flyselskaber er brændstof ofte den største omkostning, og derfor har billigere brændstof givet plads til laverebilletpriser. IATA venter, at priserne falder yderligere, da flere flyselskaber først de seneste måneder mærker effekten, da de har prissikret brændstofleverancerne frem i tiden.

Luftfartsorganisationen venter dog, at prisfaldene aftager i årets løb. Siden nytår er oliepriserne steget med 80%. Det er dog stadig 27% billigere at fylde flytanken end for et år siden.

Færre omkostninger kan ses i flyselskabernes regnskaber, som er mere robuste end længe. Indtjeningsmarginen i maj var 8,1% mod 5,9% i maj sidste år.

Trods bedre resultater er flyaktierne faldet med 11% siden årets begyndelse.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.