Markant billigere flybilletter

airplane-wallpaper-3Flyselskaberne har nedsat billetpriserne, fordi brændstoffet er blevet billigere. Flyselskaberne tjener globalt flere penge, men aktiekurserne er faldet.

De gennemsnitlige billetpriser er faldet med 5% i forhold til samme tid sidste år. De faldende priser ventes at fortsætte endnu nogle måneder, hvorefter prisen vil flade ud, fordi brændstofpriserne igen er svagt stigende.

Det er IATA, der har beregnet den globale udvikling i billetpriserne. Prisfaldet kan udelukkende knyttes til de lavere udgifter til brændstof, skriver finans.dk.

For flyselskaber er brændstof ofte den største omkostning, og derfor har billigere brændstof givet plads til laverebilletpriser. IATA venter, at priserne falder yderligere, da flere flyselskaber først de seneste måneder mærker effekten, da de har prissikret brændstofleverancerne frem i tiden.

Luftfartsorganisationen venter dog, at prisfaldene aftager i årets løb. Siden nytår er oliepriserne steget med 80%. Det er dog stadig 27% billigere at fylde flytanken end for et år siden.

Færre omkostninger kan ses i flyselskabernes regnskaber, som er mere robuste end længe. Indtjeningsmarginen i maj var 8,1% mod 5,9% i maj sidste år.

Trods bedre resultater er flyaktierne faldet med 11% siden årets begyndelse.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.