Georg Sørensen, adm. direktør for MCH (Foto: Lars Møller)

MCH atter tæt på millionen

I løbet af blot 11 måneder i 2022 lagde 957.000 gæster vejen forbi MCH-faciliteterne i Herning, der blandt andet dannede rammen om det firdobbelte verdensmesterskab i ridesport.

Da administrerende direktør Georg Sørensen fra MCH A/S vendte det første kalenderblad i 2022, kunne han se ind i en periode med coronalukning.

Coronalukningen varede hele januar, og herefter fulgte 11 måneder, hvor den midtjyske oplevelseskoncern atter kunne modtage gæster på samme niveau som før coronapandemien. Samlet blev der i 2022 afviklet 272 arrangementer i Messecenter Herning, Herning Kongrescenter Jyske Bank Boxen samt på MCH Arena.

Det samlede besøgstal for de 272 arrangementer var på 957.000, hvilket svarer til 3.518 i gennemsnit. Men besøgstallet tangerede næsten gennemsnittet fra 2010 til 2019, der lød på 959.000.

“Vi brænder for vores værtskab, og derfor glæder det mig rigtig meget, at vi kan se tilbage på et travlt år, der med et stort antal arrangementer og besøgende i udtalt grad har bekræftet behovet for at mødes fysisk og personligt.
2022 blev således et år med mange gode oplevelser, uanset om motivet for besøget i MCH var fagligt, forretning eller fritid, og med travlhed på tværs af vores huse,” udtaler Georg Sørensen.

Messer, sport og musik
Genåbningen i februar blev i Messecenter Herning markeret med interiør- og designmessen Formland Spring og herefter fulgte Ferie for Alle, Foodexpo, FoodTech og Agromek samt nyheden Gamebox Festival.

Opgaven med at genåbne Herning Kongrescenter blev lagt i hænderne på det danske rockband Mew, mens ‘Yamaha Supercross & Freestyle Show’ blev årets første begivenhed i Jyske Bank Boxen. Sidenhen fulgte kunstnere som Minds of 99, Kashmir, André Rieu og Volbeat.

Den helt store begivenhed i MCH var det firdobbelte verdensmesterskab i ridesport. Den begivenhed tiltrak alene 153.000 gæster, hvor også MCH Arena og Jyske Bank Boxen blev inddraget. I alt 1.200 heste og 950 ryttere og voltigører fra 50 forskellige nationer var repræsenteret.

Allerede nu kan MCH se ind i et travlt 2023, hvor Jyske Bank Boxen blandt andet bliver hjemmebane ved VM i kvindehåndbold i december. Herudover kommer en række kendte kunstnere på besøg, blandt andre Robbie Williams, Michael Bublé og André Bocelli.

 

Relaterede artikler:

MCH bekræfter: Vi holder Ferie for Alle

Coronakrisen gav MCH stort millionunderskud

MCH havde atter en million besøgende