Nu kræver USA, at den obligatoriske test for indrejse ikke er mere end én kalenderdag gammel fra passageren begynder sin rejse. Arkivtwitterfoto fra JFK Airport.

Mere besværligt at rejse til USA og Storbritannien

Som led i strammede indrejseregler, forlanger USA nu, at den krævede coronatest ikke er over 24 timer. Også Storbritannien strammer indrejsekrav.

(Artiklen er opdateret, af den første version fremgik, at kun PCR-test kunne bruges, kviktest er også OK, oplyser USA’s ambassade i Danmark)

Ændringen for rejser til USA betyder, at mens USA siden genåbningen sidste måned har accepteret coronatest, der maksimalt er 72 timer gamle, skal alle internationale rejsende før indrejse nu have en negativ coronatest foretaget én kalenderdag før afrejse. De rejsende skal fortsat fremvise bevis for, at de er færdigvaccineret.

Udenrigsministeriet i Danmark skriver om de nye krav for indrejse til USA: ”Alle internationale rejsende skal forud for rejsen til USA fremvise bevis for gennemført vaccinationsforløb (for eksempel coronapas) og bevis for negativ COVID-19-test foretaget inden for én dag forud for afrejsen.”

Der er flere oplysninger på den danske ambassade i USA’s hjemmeside, herfra er der også link til de amerikanske sundhedsmyndigheder (CDC).

Der er også informationer på USA´s ambassade i Danmarks hjemmeside, klik her.

Det er gratis i Danmark at få foretaget kvik- og PCR-test på offentlige testcentre. Mens resultatet af kviktesten normalt er klar inden for en times tid, foreligger svar på PCR-testen “typisk i løbet af 24 timer.” Ønskes derfor en PCR-test, kan den rejsende overveje at betale sig fra en hurtig PCR-test, der leveres i løbet af nogle timer. Den hurtige PCR-test, der leveres af private udbydere i for eksempel lufthavnene i København og Billund, koster i snit mellem 500 og 1.500 kroner, blandt andet afhængig af, hvor hurtig testen skal være klar.

Også strammere krav fra Storbritannien
Mange lande strammer i denne tid regler for, hvad færdigvaccinerede og ikke-vaccinerede borgere og turister kan.

Fra i morgen, tirsdag, strammer Storbritannien testkravet ved indrejse for alle rejsende over 12 år. Fra tirsdag skal man kunne fremvise en negativ test, der ikke er mere end 48 timer gammel inden afrejse. Det kan være en PCR eller antigen/kviktest, skriver Udenrigsministeriet og linker til den danske ambassade i Storbritannien, hvor de opdaterede britiske krav kan læses.

Relaterede artikler:

3.500 kroner i bøde for at afvise coronatest i CPH

Færdigvaccinerede over 60 år kan stadig rejse

Politisk beslutning om der lukkes for udlandsrejser