Flere tog og bedre plads i Københavns Metro. Foto: News Øresund.

Milliardinvestering i Københavns Metro

Der er lyse udsigter for Metroen i København, men der er ikke plads til flere passagerer, så der skal investeres milliarder.

Ifølge Metroselskabets analyser vil passagervæksten fortsætte samtidig med, at metrosystemet udvides. For at leve op til det ekstra pres, har Metroselskabets bestyrelse godkendt en plan til to milliarder kroner, skriver tv2.dk

Investeringen skal skaffe plads til endnu flere passagerer i de allerede eksisterende metrolinjer M1 og M2. Metroselskabet forventer, at antallet af daglige rejser på de eksisterende linjer vil stige med næsten 50 procent i løbet af de kommende 20 år.

M1 og M2 har 61 millioner rejser om året, men i fremtiden vil der være behov for plads til 89 millioner rejser. Det stiller øgede pladskrav, og det er her, at Metroselskabet vil investere milliarderne.

Bedre indretning og flere tog
Siden Metroen åbnede i 2002 har togene, som fragter hundredtusinder hver dag ikke ændret sig, men på grund af væksten skal der nyt til for at kunne rumme så mange passagerer. Derfor skal togene indrettes anderledes med plads til flere passagerer.

Det skal blandt også gøres lettere at stå af og på togene i myldretiden, ligesom metro-passagernes ‘flow’ på stationerne skal forbedres, så folk bliver mere spredt.

I fremtidens myldretider skal der kun være halvandet minut mellem hver afgang på strækningen Vanløse-Christianshavn frem for de to minutter, der gælder i dag. Desuden skal der skæres et helt minut væk imellem afgangene på Christianshavn-Vestamager og Christianshavn-Lufthavnen.

Ændringerne kræver indkøb af otte nye tog, så der i fremtiden kan køre 36 tog i myldretiden mod de 30, der kører i dag.

Relaterede artikler:

Stadig flere med Metroen til lufthavnen

Metroen er proppet i myldretiden

Uventet mange metropassagerer gav millionoverskud

 

x

Læs Også

Klar til konkurrence på tyske jernbaner

Det store tyske busselskab Flixbus får nyt forretningsområde med togkørsel i Tyskland, Flixtrain. Flixbus vil i USA prøve at konkurrere med berømte Greyhound.

Trecifret millionoverskud for DSB

DSB havde i 2017 et resultat før skat på 274 millioner kroner og udbetaler udbytte på 106 millioner.

Fortsat stabilt resultat for SJ

Den fortsat positive rejseudvikling betyder, at SJ – Sveriges modstykke til DSB – i 2017 kunne notere en ny rekord.

Togrejse deluxe på tværs af Det sydlige Afrika

Fra juli 2019 åbner verdens mest luksuriøse tog en ny rute, der fører passagererne på tværs af Det sydlige Afrika.

Skånetrafiken overtager ansvaret for Malmö – København

Aftalen om, at Skånetrafiken overtager det operative ansvar for trafikken med Öresundståg til København og den nye endestation Østerport i december 2021, er godkendt i en aftale mellem den danske regering, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Stor efterspørgsel efter toget hjem til jul

Der er stadig plads på togene de store julerejsedage den 22. og 23. december. Men især på strækninger mellem København og Struer, Sønderborg eller Frederikshavn er flere afgange næsten udsolgt.